Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Παραδοξολογίες κ. Παπαχελά προς στήριξη κ. Τσίπρα

Παραδοξολογίες κ. Παπαχελά προς στήριξη κ. Τσίπρα   
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου


1.            Ο κ. Παπαχελάς, σε πρόσφατο άρθρο του, αφού γράφει για τον κ. Τσίπρα πως “βλέπει τώρα τα σαγόνια του κτήνους του λαϊκισμού και δεν του αρέσει”, πως “το χάιδεψε αυτό το κτήνος, το τάισε κάμποσο και στο τέλος το καβάλησε για να φτάσει στην εξουσία”, πως “δεν είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός και αποφασιστικός ηγέτης”, πως “είναι ακόμη διχασμένος μέσα του” και πως “δεν πιστεύει σε τίποτα πραγματικά, εκτός από την επιβίωση και την εξουσία”, συμπεραίνει τελικά:
“Δεν είμαι εξ αυτών που θέλουν την κατάρρευσή του γιατί θεωρώ βέβαιο ότι έτσι όπως είμαστε, θα καταρρεύσει μαζί και η χώρα” (Καθημερινή, 8.11.15).  
2.            Δύσκολο στ’ αλήθεια να γίνει αποδεκτή από την κοινή λογική η συλλογιστική του κ. Παπαχελά:  
Η Χώρα θα καταρρεύσει, αν χάσει την εξουσία ένας πρωθυπουργός με προσόντα τον λαϊκισμό, την αδυναμία, την αναποφασιστικότητα και την πίστη του στην επιβίωση  και την εξουσίακαι σε τίποτα άλλο!
Δεν μοιάζει να ταιριάζει η συλλογιστική αυτή με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ; Απεργούμε, στηρίζοντας τον Τσίπρα, επειδή θέλουμε να μην εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας... του Τσίπρα!
3.            Για όποιον όμως θεωρεί αποδεκτή μια τέτοια συλλογιστική σε έρευνά του για το μέλλον της Χώρας χωρίς πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, ιδού μερικά από όσα πρόσφατα έχουν γραφεί από συναδέλφους του κ. Παπαχελά που θα του ήταν ίσως χρήσιμα:
Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του κάνουν ό,τι μπορούν για να καθυστερούν την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Χώρα”.         
- “Δεν υπάρχει καμιά σιγουριά πως ο κ. Τσίπρας μπορεί να δώσει λύση σε δύο κρίσιμα ζητήματα, τον πόλεμο που εξαγγέλλουν υπουργοί και βουλευτές στις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα σημαντικά μέτρα και τηντεχνοκρατική ικανότητα της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας τόσο γρήγορα ένα τόσο πολύπλοκο και απαιτητικό σχέδιο”.  
    
- “Αυτή η κυβέρνηση έχει ορκισμένους εχθρούς της επιχειρηματικότητας σε καίρια πόστα που έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους συμμετέχει σε έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά των επενδύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων”.
- “Η συνεχιζόμενη αβελτηρία της κυβέρνησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κραυγαλέα ανικανότηταπου την χαρακτηρίζει σε καθημερινή βάση και στις ιδεοληπτικές εμμονές πολλών στελεχών της”.    
- “Η δήλωση (της κυβερνητικής εκπροσώπου ), δυστυχώς, αποκαλύπτει  τον καλπάζοντα καθεστωτισμό της κυβέρνησης”.
- “Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει με κομματικά στελέχη όλο τον κρατικό μηχανισμό, τις ΔΕΚΟ, τις ευαίσθητες ελεγκτικές υπηρεσίες”.                
- “Η κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου! Με φρούτα και απειλές έγιναν δεκτοί οι πέντε διακεκριμένοι εξωτερικοί αξιολογητές στη Νομική Σχολή και στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποχώρησαν, αρνούμενοι να υποστούν νέο εξευτελισμό στη Φιλοσοφική Σχολή”.
- “Το παράλληλο πρόγραμμα (του κ. Τσίπρα) λειτουργεί μια χαρά. Τον Απρίλιο, σε ένα νομοσχέδιο αποφασίσθηκαν η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, η κατάργηση του νόμου για την κουκούλα, της υποχρεωτικής λήψης DNA και η απελευθέρωση των συγγενών των ‘Πυρήνων της Φωτιάς’. Ήταν όλα αιτήματα των τρομοκρατών και λοιπών κουκουλοφόρων. Τώρα προτείνουν την αθώωση των καταληψιών, εάν κριθεί ότι ‘προασπίζονται μείζον κοινωνικό συμφέρον’ – όπως το δικαίωμα του φοιτητή να μη σπουδάζει ή η κατάληψη τραπεζών”.
“Η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα δεν αποτόλμησε να πει έστω μία λέξη για το παραλήρημα του Ρωμανού”.      
4.            Ο κ. Παπαχελάς μας είχε δυσάρεστα εκπλήξει με την παράληψή του, παράληψη διαρκείας:
Να αναδείξει το ουτοπικό της θεωρίας Τσίπρα”: Οι Ευρωπαίοι θα αποδεχτούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, “γιατί απλά δεν τους συμφέρει μια προοπτική που θα θέσει σε διακινδύνευση την ίδια τη συνοχή της Ευρωζώνης” *
και
Να πει καθαρά στον κόσμο πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδύνατο να γίνουν δεκτές από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη.
                 
Αυτές τις μέρες μας εξέπληξε και πάλι!
  
* Θεωρία που επί χρόνια υποστήριζε ο κ. Τσίπρας και που λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας εγκατέλειψε

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΜΜΕ