Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Εξακριβώθηκε σπείρα στην Κατερίνη που διερρήγνυε σπίτια κλέβοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα

Εξακριβώθηκε η δράση 3μελούς ομάδας που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και στις κλοπές διαμερισμάτων στην πόλη της Κατερίνης

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εισήλθαν παράνομα σε 7 διαμερίσματα και αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές
Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 25.000 ευρώ
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης , οδήγησαν στην εξιχνίαση 7 περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών σε διαμερίσματα στην πόλη της Κατερίνης .
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 2 υπήκοοι Γεωργίας 24 και 28 ετών και ένας 34χρονος υπήκοος Ουκρανίας , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (θραύση μύλου κλειδαριάς), κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριο του 2014 με Μάρτιο του 2015 διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Κατερίνης , με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι η 3 μελή ς ομάδα διέρρηξε 7 διαμερίσματα , από τα οποία αφαίρεσε χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικό υπολογιστή, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.α.) η αξία των οποίων ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.
Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε και η εμπλοκή ενός 43χρονου υπηκόου Γεωργίας, για τον οποίο προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε αγοράσει από τους παραπάνω κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει τον Φεβρουάριο του 2015 από την οικία 38χρονου ημεδαπού στην Κατερίνη και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Σημειώνεται ότι τα δύο μέλη της παραπάνω ομάδας έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και κατά το παρελθόν, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης .