Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αρχιερατικό Συλλείτουργο ενώπιον της Αγίας Ζώνης στην Κατερίνη

 Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία του
προσκυνήματος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που βρίσκεται στην Κατερίνη από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράσπολ και Ντουμποσάρ κ. Σάββας (Πατριαρχείο Μόσχας), ο οποίος και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Συλλειτούργησαν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο οικείος Μητροπολίτης Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Λειτούργησαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Εφραίμ Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και Πατέρες της Μονής.
Η προσκύνηση της Αγίας Ζώνης συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας με εκατοντάδες πιστών από διαφορα μέρη της Μακεδονίας, των Σκοπίων και της Βουλγαρίας να καταφθάνουν, για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτος κατά το κυρηγμα του Θείου Λόγου και αφορμούμενος από την φράση του υμνολογου «Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε» παραλλήλισε την Συνάθροιση των Αποστόλων με την παρούσα Θεία Μυσταγωγία ενώπιον του Αισθητού Κειμιλίου της Ορθοδοξιας.