Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σταθερό σημείο αναφοράς για δημοκρατία και ελευθερία αποτελεί αναμφίβολα κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και
διαχρονικό σύμβολο αμφισβήτησης και αντίστασης, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Είναι ένα ορόσημο, μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, η οποία καθαγιάστηκε από τη θυσία της νιότης και έγινε θρύλος για τις επερχόμενες γενιές, που αναζητούν σε μια αντιηρωική εποχή, που υποφέρει από έλλειψη νοήματος ζωής και προσανατολισμού, ένα μεγάλο ιδανικό για να το υπηρετήσουν. Τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και τον ανθρωπισμό μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία και τους απάνθρωπους μηχανισμούς της.
   Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί και σήμερα, παρά τις ύπουλες και συκοφαντικές απόπειρες αμαύρωσής του, να συγκινεί, να εμπνέει, να υπενθυμίζει πως τα οράματά του είναι ανθεκτικά και επίκαιρα, την ώρα μάλιστα που η κοινωνία και η νέα γενιά βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση. Αυτή η ιστορική παρακαταθήκη λειτουργεί και σήμερα με το συμβολισμό της ως αναγκαίο εφαλτήριο για τη γενιά της κρίσης, ώστε να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από το ζοφερό παρόν, που σφραγίζουν η απόγνωση της ανεργίας, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η έλλειψη ανοιχτού ορίζοντα.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Ευάγγελος Β. Λαγδάρης