Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ο πρόεδρος κ. Α. Μπογιατζής και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας επισκέφθηκαν την Δευτέρα  12 Οκτωβρίου 2015, τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου
Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη, κατόπιν αποδοχής του αιτήματος συνάντησης του Συλλόγου Μικρασιατών.


Σκοπός της επίσκεψης, αφ΄ ενός ήταν  να τον συγχαρούν για την δυναμική προσπάθεια προώθησης και ανάδειξης της Ιστορίας αλλά και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας, μέσα από σύγχρονες και καινοτόμες δράσεις που πραγματοποιούνται στο ίδρυμα, και αφ΄ ετέρου η συζήτηση για την προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο σύνολο της.


 Επίσης συζητήθηκε η επικείμενη δυνατότητα για  κοινή πορεία δράσης και συνεργασίας προς την επίτευξη του στόχου αυτού


Κατά την επίσκεψη, στο  Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών,  φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος, με ολοκληρωμένη περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Διεθνούς Ιδρύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του μεγάλου στρατηλάτη Μ. Αλέξανδρου.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  ολόθερμα τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη, για την υποδοχή, την φιλοξενία και την άριστη επικοινωνία που είχαμε.

Επίσης να τον συγχαρούμε, για την ανιδιοτελή, πολυετή και συνεχιζόμενη προσφορά του στο συνάνθρωπο.

Και τέλος να του ευχηθούμε ο Θεός να του χαρίζει πρωτίστως υγεία και επιτυχία των στόχων και των οραμάτων του. Είθε να τον αξιώνει πάντα να στέκει αρωγός και ένθερμος υποστηρικτής της προβολής  της Εθνικής μας Πολιτιστικής Κληρονομιά.

Σας ευχαριστούμε!



                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναστάσιος Μπογιατζής                                               Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου