Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στα πλαίσια της διεύρυνσης του θεσμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» η οργανωτική επιτροπή συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο
γραφείο του Προέδρου στο Βασιλικό Θέατρο.  
Από πλευράς της Πιερίας συμμετείχαν στη σύσκεψη: ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Αθανάσιος Μπίντας, η Προϊσταμένη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Μυράντα Παππά, η συνεργάτιδα του Γραφείου καινοτόμων δράσεων και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» Δώρα Τσαχουρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρης Αγγέλου και ο Αρχιτέκτονας Αντώνης Ράλλης. 
Εκ μέρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παραβρέθηκαν οι: Άρης Στυλιανού Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε., Γιάννης Αναστασάκης Καλλιτεχνικός Διευθυντής και η Ελπίδα Βιάννη υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Κ.Θ.Β.Ε. 


Από την οργανωτική επιτροπή τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας με το Κ.Θ.Β.Ε. 
Ζητήθηκε ενεργότερη συμμετοχή του Κ.Θ.Β.Ε. στα δρώμενα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων με υλικοτεχνική βοήθεια και συμμετοχή έμψυχου υλικού για την αρτιότερη υλοποίηση των παραστάσεων. 
Συζητήθηκε η από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων σχετικών με τη θεατρική τέχνη και επιστήμη. 
Αναλυτικότερα τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» και το Κ.Θ.Β.Ε. θα συνεργαστούν για την μετάκληση διεθνών ομάδων καθόσον ο θεσμός διευρύνει τους ορίζοντες και αναπτύσσει πολιτιστική διπλωματία. 
Στην υλοποίηση του θεατρικού σεμιναρίου που θα διεξαχθεί στην Πιερία για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που ανεβάζουν θεατρικά έργα στα σχολεία το Κ.Θ.Β.Ε. θα συμμετάσχει με τους εισηγητές και έμπειρους ηθοποιούς του. 
Για την αναστύλωση του Ελληνικού θεάτρου των ρωμαϊκών χρόνων το Κ.Θ.Β.Ε. συναινεί και θα συμβάλλει ενεργά στην ολοκλήρωση του έργου. Τελικά εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν την εναρκτήρια παράσταση του θεσμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ». 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης απενεμήθη αναμνηστική πλακέτα στη διοίκηση του Κ.Θ.Β.Ε. για την μέχρι τούδε συνεργασία με τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».