Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Μεθεόρτια Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Καθεδρικό Ναό Θ. Αναλήψεως

  Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου τελέστηκε  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μέσα στο
πλαίσιο των Μεθεόρτιων Εκδηλώσεων «Αικατερίνεια», προς τιμή της Πολιούχου μας, Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης.


Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ . Γεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά το κήρυγμα του Θείου Λόγου, αναφέρθηκε στην Κυριακάτικη περικοπή του Ευαγγελίου για τον άφρονα νέο. Υπογράμμισε ότι ο Χριστός απευθύνει την  πρόσκληση αγάπης και ελεημοσύνη αλλά κυρίως ελευθερίας από τις γήινες μέριμνες και προσανατολισμό προς τις ουράνιες απολαύσεις.


Πριν την απόλυση, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης ευχαρίστησε ενθέρμως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την παρουσία και συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης. Με τη σειρά του ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις και μάλιστα να προεξάρχει στην Πανηγυρική μεθέορτο Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κατερίνης.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ομίλησε, στα πλαίσια των εσπερινών κηρυγμάτων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό με θέμα "Ο Ιερός Χρυσόστομος μιλάει για την Εκκλησία ως θεραπευτήριο".