Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Υπογράφηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η σύμβαση για την αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα

Υπογράφηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η σύμβαση για την αποκατάσταση και την ενίσχυση των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα, με
συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ.
Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υπέγραψε τη σύμβαση με την «ΕΚΜΕ ΑΕ», προκειμένου να αποκατασταθούν και να ενισχυθούν, στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, τα αναχώματα του ποταμού Στρυμόνα, που είχαν υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν την προηγούμενη άνοιξη πολλές περιοχές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Σερρών. Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικεί την άμεση υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης και για μια σειρά άλλων απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, «πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ με έκπτωση 56%, με το οποίο θα προχωρήσει η αποκατάσταση των αναχωμάτων που υπέστησαν βλάβη από τις πλημμύρες του περασμένου Μαρτίου, ενώ παράλληλα θα γίνει και ενίσχυσή τους όπου αυτό είναι απαραίτητο. Από εκεί και πέρα θα ζητήσουμε να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης  ύψους 500.000 ευρώ με την έκπτωση, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις».
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας Βασίλης Καριώτης, συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την πίεση που άσκησε όλο αυτό το διάστημα ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες, να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο να ξεκινήσει. Ο κ. Καριώτης δήλωσε ευτυχής που υπογράφεται η συγκεκριμένη σύμβαση για ένα τόσο σημαντικό έργο, τονίζοντας πως η εταιρία εργάζεται εντατικά ώστε να μην εξαντληθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και οι εργασίες  να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης αλλά και τη βεβαιότητά του ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου δεν θα υπάρξουν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών προβλήματα όπως αυτά που εμφανίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο, εξέφρασε  ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, Στάθης Αβραμίδης. Παράλληλα τόνισε πως υπήρξε καθοριστική η πίεση που άσκησαν οΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσίαδης προς την κεντρική διοίκηση για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Επιπλέον, επισήμανε πως από την πλευρά της Περιφέρειας θα συνεχιστούν οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση με στόχο την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την αντιπλημμυρική προστασία στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας.