Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 Κατά το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος μετέβη στη μεγαλόνησο Κύπρο.
Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην ετήσια πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου Ελεήμονος, Πολιούχου
Λεμεσού, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού, Αμαθούντος και Κουρίου κ. Αθανασίου. Μάλιστα, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου και κήρυξε τον θ. λόγο. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.


Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφου, όπου είχε ακαδημαϊκή συνεργασία με τον Αντιπρύτανη Καθηγητή Νικόλαο Ζαχαρόπουλο, τους Καθηγητές Βασίλειο Κατσαρό και Πέτρο Βασιλειάδη, οι οποίοι υπήρξαν καθηγητές του στη Θεολογική και τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.
Στην ίδια συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης Επιστημονικός Συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και ο Διευθυντής του Πανεπιστημίου Ανδρέας Χαραλάμπους.
Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση κυρίως για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου, ενώ εξετάστηκε συνεργασία με την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, στην οποία ο Σεβασμιώτατος υπηρετεί ως Καθηγητής.
Πριν το πέρας της συναντήσεως, κατέφθασε στον χώρο του Πανεπιστημίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο οποίος εκδήλωσε τη χαρά του για την ακαδημαϊκή συνεργασία.

Επίσης, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο να μεταβούν μαζί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Λευκωσίας, προκειμένου να ευχηθούν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του.
Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο υπήρξε συνάντηση με πολλούς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν προκειμένου να του ευχηθούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και διατελέσασα Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, καθώς και η Πολιτική Ηγεσία της Κύπρου.