Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΒΟΛΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟ-13 ΚΑΙ 14 ΔΕΚ 2015 -ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

100+2 Χρόνια  Αλέκος  Σακελλάριος
Μια  εντυπωσιακή μουσική παράσταση
 «Λες και ήταν χθες....." -

Μουσική ,τραγούδι, χορογραφίες ,πρόζα ,κινηματογράφος ,νοσταλγία
από 130 συντελεστές
H Τίνα Σακελλάριου παρούσα και στις  δύο συναυλίες

ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ 

Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου

Από τον Σύλλογο Ελασσονιτών ,τη Χορωδία "ΙΩΝΙΑ" και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"

      Υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού  του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ 

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ : Ν. ΑΛΕΞΙΟΥ-Ζ. ΤΖΑΛΑΒΡΕΤΑ
Όλα θα είναι μαγικά  για τους τυχερούς που θα βρεθούν την  Κυριακή  13 και την Δευτέρα 14  Δεκεμβρίου 2015   και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου , στην εκδήλωση τιμής με την οποία ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό  τρόπο ,τιμά  τον σπουδαίο Αλέκο Σακελλάριο ,με την παρουσία της συζύγου του κ. Τίνας Σακελλάριου, 102 χρόνια από τη γέννησή του, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών (Ζαφ. Κουκουσέλης, Ζωή Τζαλαβρέτα, Νίκος Αλεξίου , Κορνηλία Φραγκογιάννη κ.ά.)
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗΣ -ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ -ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ 

Προπώληση εισιτηρίων στον ¨ΔΙΑΥΛΟ"-Τοπάλη 14-ΒΟΛΟΣ , με συμβολική τιμή εισόδου 6 ευρώ .

Οι εκδηλώσεις αυτές συνδιοργανώνονται από  τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ  , τη Χορωδία "ΙΩΝΙΑ" ,τον  Σύλλογο  Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , και το Παγκόσμιο Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", για να τιμηθεί ο σπουδαίος  θεατρικός συγγραφέας , σκηνοθέτης και στιχουργός Αλέκος Σακελλάριος, για τη  μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Κινηματογράφο ,το Θέατρο και τη μουσική ,αφού έχει συγγράψει εκατοντάδες θεατρικά και κινηματογραφικά έργα ,όπως επίσης και χιλιάδες στίχους των καλύτερων Ελληνικών τραγουδιών, που συντρόφεψαν όλους μας επί δεκαετίες  .
Στην εκδήλωση η κ. Τίνα Σακελλάριου θα παρουσιάσει το βιβλίο "Λες και ήταν ... χθες!" ,που κυκλοφόρησε μόλις πριν δύο μήνες και αναφέρεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη ,που σημάδεψε το νεότερο Ελληνικό Κινηματογράφο και καθόρισε τη διαμόρφωσή του .

ΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Η εκδήλωση ,που θα μας μαγέψει για δύο βράδια,  είναι μια πλούσια μουσική παράσταση και συμμετέχουν   180  και πλέον συντελεστές  ,με τίτλο "Λες και ήταν Χθες...",  απευθύνεται σε όλο το μουσικόφιλο κοινό του  Βόλου και της Μαγνησίας  και περιλαμβάνει μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου ως στιχουργού ,  με σπουδαίες φωνές ,χορογραφίες, εικόνες ,κείμενα ,σινεμά , συγκίνηση ,νοσταλγία  και  σπουδαίους σολίστες ,σε  ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές και τους αξέχαστους  ηθοποιούς-σύμβολα   του Ελληνικού Κινηματογράφου.


Για τη ζωή και το έργο του Αλ. Σακελλάριου αλλά και για τη μεγάλη του προσφορά στο θέατρο και στα Ελληνικά Γράμματα, θα μιλήσει  ο θεατρικός Συγγραφέας κ. Κώστας Παπαπέτρος , Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ενώ θα παρουσιαστούν σε σχετικά Βίντεο  όμορφα στιγμιότυπα  από τη ζωή του αξέχαστου σκηνοθέτη ,συγγραφέα και στιχουργού, όπως, επίσης και στιγμιότυπα από αξέχαστες ταινίες του, που σημάδεψαν τον παλιό καλό Ελληνικό Κινηματογράφο.

Συντελεστές
Τίτλος                                                      : "Λες και ήταν Χθες...!"
Συντονισμός -Επιμέλεια Εκδήλωσης      : Κ. Σκριάπας -Νεκτ. Δεμελής
Κείμενα                                                    :  Κώστας Παπαπέτρος -Θεατρικός Συγγραφέας -Εκπρ.Ένωσης Θεατρικών   Συγγραφέων Ελλάδος 
Ενορχήστρωση-  Διεύθυνση Ορχήστρας: Ζαφ. Κουκουσέλης
Τραγούδι-Σολίστ                                      : Ζωή Τζαλαβρέτα, Νίκος Αλεξίου  
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χορωδίας          : Κορνηλία Φραγκογιάννη
Χορωδία                                                   :150 μελής Χορωδία "ΙΩΝΙΑ"
Μπουζούκι                                                : Δημ. Μπεφάνης 
Χορογραφίες                                             : Βάσω Τηλιοπούλου  (CHORUS LINE) ,
Xορευτές                                                   :  Σχολή Χορού CHORUS  LINE Βόλου
Βιντεοπροβολή                                         :   Γ. Τζήκας

Θα ακουστούν  δεκάδες πασίγνωστα τραγούδια σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου ,όπως:  "Άστο το χεράκι σου", "Σήκω χόρεψε συρτάκι", "Υπομονή", "το μονοπάτι", "το τραμ το τελευταίο", "Κέρκυρα", "Θα γυρίσει ο τροχός", "Άστα τα μαλλάκια σου", "Γαρύφαλλο στ' αυτί", "Έχω ένα μυστικό", "Ο γλάρος", "Άσε τον παλιόκοσμο να λέει", "Πες μου μια λέξη", "Ένα βράδυ που' βρεχε" και πολλά άλλα.

Τέλος ,αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (έτος ίδρυσης 1994), με την υποστήριξη του  Παγκόσμιου Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ,που πέρυσι τον Νοέμβριο τίμησε τον Μίμη Πλέσσα και πρόσφατα φιλοξένησε τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο μεγάλο αφιέρωμα για τον Γ. Μουζάκη , έχει  διοργανώσει μέχρι σήμερα σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα  ,υψηλής ποιότητας και αισθητικής , που αφορούσαν τη Σοφία Βέμπο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γ. Μουζάκη, το Νίκο Καββαδία, τον Στ. Καζαντζίδη, το Νίκο Γκάτσο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Οπερέτα ,το Μιούζικαλ ,τον Γ. Ζαμπέτα, τον Μίμη Πλέσσα κ.ά., ενώ η Χορωδία "ΙΩΝΙΑ" (έτος ίδρυσης 2005) έχει μια εντυπωσιακή πορεία στον πολιτισμό και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες νέους ,οι οποίοι συμμετέχουν  τόσο στην ορχήστρα της , όσο και στη χορωδία, με μεγάλες και εντυπωσιακές συνεργασίες και συναυλίες στο ενεργητικό της.  Μαέστρος της χορωδίας είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη, καθηγήτρια ευρωπαϊκής – παραδοσιακής, βυζαντινής μουσικής και εκπαιδευτικός μουσικής στην Β/βάθμια Εκ/ση.

ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Αλέκος Σακελλάριος :100 + 2 χρόνια από τη γέννησή του
Το Νοέμβριο 2013  συμπληρώθηκε  ένας αιώνας από τη γέννηση του δημοσιογράφου, συγγραφέα και σκηνοθέτη, Αλέκου Σακελλάριου, που σκόρπισε και συνεχίζει να σκορπίζει γέλιο μέχρι και σήμερα μέσα από τις σαράντα τηλεοπτικές κωμωδίες που δημιούργησε!
Ο" μπάρμπα-Αλέκος", όπως ήταν γνωστός τα τελευταία χρόνια στους θεατρικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ήταν επίσης ο πατέρας 1.500 τραγουδιών, 187 θεατρικών έργων και εκατοντάδων χρονογραφημάτων και σεναρίων!
Υπήρξε από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού.


Με τιμή
Ε κ μέρους του Τομέα Πολιτισμού του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος
Ο Γενικός   Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κυριλλίδης Κων/νος
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος