Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα αύριο 20/12/2015 στη Σίνδο

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα

          Ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Ταξίδι διοργανώνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, η Ορχήστρα Νέων του
Δήμου Δέλτα, υπό την διεύθυνση του Μίλτου Πολυχρονίδη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κλασσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικους ύμνους, γνωστές μελωδίες και μουσικές επιτυχίες του διεθνούς ρεπερτορίου.
          Συγκεκριμένα, θα παρουσιασθεί ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα με αποσπάσματα από τα έργα: Holiday Fanfare Traditional, Hallelujah from the Messiah Georg Friedrich Händel, Waltz No 2 Dmitri Shostakovich, Silent Night (1818) Traditional Franz Xaver Gruber, Feliz Navidad  Jose Feliciano, White Christmas  Irving Berlin, Santa Claus is Coming to Town, John Frederick Coots and Haven Gillespie Holly Jazzy Christmas, Jingle - Bell Rock  Bob Lowden, Thunder & Lightning (1868)  Johann Strauss (jr), The Blue Danube Waltz, Johann Strauss (jr), Radetsky March, Johann Strauss (sr).
          Τραγούδι: Στέλλα Φαρμάκη
          Αφήγηση: Χρύσα Κουτσιούκη
          Γραφικά & βίντεο: Γιώργος Παπαδόπουλος.
          Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Δέλτα και τον Κοινωνικό – Πολιτιστικό Οργανισμό στο πλαίσιο των φετινών Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.
            Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Η Ορχήστρα Νέων Σίνδου
          Ιδρύθηκε το 1984 ως φιλαρμονική Σίνδου και δάσκαλος της ήταν ο Γεώργιος Αβράμογλου. Το 1993 μετονομάστηκε σε Ορχήστρα Νέων Σίνδου. Σήμερα αποτελεί τμήμα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές του. Στη μέχρι σήμερα διαδρομή της έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια μεγάλων θεσμών και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο.
          Η ορχήστρα αποτελείται από σαρανταπέντε μέλη. Το ρεπερτόριο της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις (Συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, Ελληνική μουσική, Swing, Jazz, Pop & Rock).
          Έχει δώσει παραστάσεις στα πλαίσια του προγράμματος Youth for Europe στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Βέλιγκραντ της Βουλγαρίας, συμμετείχε στις Διεθνείς Εκδηλώσεις της Μελβούρνης Αυστραλίας, με την ονομασία «Melbourne International Youth Festival Music and Dance 1997», τον Ιούλιο του 98 έδωσε συναυλίες στο ετήσιο φεστιβάλ της Λευκάδας και την ίδια χρονιά διοργάνωσε τη Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών (Marching and Concert Band Festival), το καλοκαίρι του 99 έδωσε παραστάσεις σε πόλεις της Ουγγαρίας. Το Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε σε διεθνές διαγωνισμό στο PIEVE DI BONO της Ιταλίας και τον Ιούλιο του 2004 έλαβε μέρος σε διεθνές Φεστιβάλ στο CHEB της Τσεχίας. Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Παραλίμνι της Κύπρου ενώ τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στο Spira Festival που έγινε στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.
          Τον Ιούλιο του 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Diffwinds στο Λουξεμβούργο όπου κέρδισε το 1ο βραβείο και τον Ιούλιο του 2007 στο Φεστιβάλ Σουκοβόλα της Πολωνίας. Τον Οκτώβριο του 2008 κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια στο Διεθνές Φεστιβάλ MOR της Ουγγαρίας. Από το 2009 έως το 2012 συμμετείχε ανελλιπώς στο Ζύθος Φεστιβάλ στη πόλη της Θεσσαλονίκης . To 2012 και 2013 έδωσε παραστάσεις στο Mediterranean Cosmos.
          Από το 1993 την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Μιλτιάδης Πολυχρονίδης.