Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

"ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015" - Δ.Τ.:Ο Ήχος της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συναντά το Ηπειρώτικο κλαρίνο

 ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)

Το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης,  Ώρα 19:00
Ο Ήχος της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συναντά το Ηπειρώτικο κλαρίνο

Με την εκδήλωση αυτή, ο Δήμος Κατερίνης και ο ΟΠΠΑΠ συμμετέχουν στον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα»

Το άκουσμα των ήχων της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συνδιαλέγεται με το Ηπειρώτικο Κλαρίνο καλλιεργώντας μια ξεχωριστή προσέγγιση της δημοτικής μουσικής,  που επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική της αξία. Αυτή η μοναδική ζύμωση, φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη της παράδοσης, στην εκδήλωση, την οποία, στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. 
Πρωταγωνιστούν δημοφιλείς καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής σκηνής και ειδικότερα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Γιώργος Κωτσίνης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Γιώργος και ο Δημήτρης Αμπερίδης κ.α.
Μαζί με τους σολίστ και ερμηνευτές θα βρεθεί επί σκηνής και ένα εκλεκτό επιτελείο συντελεστών της παραδοσιακής μουσικής. Ειδικότερα συμμετέχουν:
Καραβυράκης Νικόλαος, λαούτο
Κουκουριτάκης Αλέξανδρος, λαούτο
Ιμιρτζίδης Τάσος, νταούλι
Μπίνιας Νίκος, ντέφι
Καστανάρας Σάκης, λαούτο
Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, με την εκδήλωση αυτή, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), συμμετέχουν στο Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα».
Πιο συγκεκριμένα, προαιρετικά και με ελάχιστη συμμετοχή ένα ευρώ για τη UΝΙCEF, το κοινό θα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του «κουμπαρά» του τηλεμαραθωνίου για την αγορά εμβολίων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τα προσφυγόπουλα. Πλάνα από την εκδήλωση θα μεταδοθούν στο μεγάλο τηλεοπτικό πρόγραμμα του τηλεμαραθωνίου, που θα γίνει στην ΕΡΤ, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.