Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ενημερωτική Διάλεξη του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας με θέμα: AIDS Μια συνεχής απειλή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, πραγματοποίησε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική Διάλεξη με θέμα:
«AIDS Μια συνεχής απειλή». Η Διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Η Διάλεξη η οποία τελέσθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο κύριος  Παναγιώτης Κολλάρας, Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ο κ. Κολλάρας μίλησε στο κοινό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με το AIDS αλλά και τι πρέπει να προσέχουν σχετικά με αυτό.
Πιο αναλυτικά ο κ. Κολλάρας αναφέρθηκε στους τρόπους προφύλαξης από την μετάδοση του ιού HIV και παρουσίασε μία έρευνα σχετικά με τους οροθετικούς που υπάρχουν στον κόσμο και ειδικότερα στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας άγνωστα -μέχρι στιγμής- στοιχεία στο κοινό.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κολλάρας, ενημέρωσε το κοινό ότι θα πραγματοποιούσαν επί τόπου μια «έρευνα» σχετικά με το πόσο ενημερωμένη είναι η κοινή γνώμη στα θέματα που αφορούν τον ιό HIV. Συγκεκριμένα, δόθηκαν στους συμμετέχοντες 4 κάρτες διαφορετικού χρώματος, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διαφορετικές απαντήσεις, σε μια σειρά ερωτήσεων που θα τους έκανε και κάθε φορά θα έπρεπε να σηκώνουν την κάρτα για την απάντηση που θεωρούσαν σωστή.
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με σαφή προσανατολισμό στην παροχή ποιοτικής και ουσιαστικής εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με το ευαίσθητο κοινωνικό του πρόσωπο, συνεχώς διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις, που έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού, γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Ράδιο Θεσσαλονίκη και Ερωτικός FM, η Εφημερίδα Μακεδονία και η ιστοσελίδα thestival.gr. Χορηγός της Διάλεξης ήταν το τυπογραφείο PrintXPress.

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406