Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ: Απάντηση της ΕΠΟ σε ανυπόγραφο άρθρο έγκριτης εφημερίδας

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας την Τετάρτη 2/12/2015 και στις σελίδες που φιλοξενούνται οι ειδήσεις αθλητικού περιεχομένου, δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο άρθρο
συντάκτη σας με τίτλο «ΑΔΕΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟ Α’ ΔΑΚ» και συνοδεύεται από υπότιτλο «Στον “πάγο” οι αθλητικογράφοι».

Ξεπερνώντας τον Αίσωπο και τους αδελφούς Γκριμ, στο κείμενό του ο συντάκτης σας έχει γράψει ένα καταπληκτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μόνο που σε αντίθεση με τους «συναδέλφους» του συγγραφείς σεναρίων στο Hollywood, το γέμισε ανακρίβειες και αναλήθειες που, ειλικρινά, μας προκάλεσαν απορία για τον λόγο γραφής τους.

Ας τα δούμε όμως με τη σειρά:
1.Η Εθνική Γυναικών στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης έδωσε δύο αγώνες. Όχι μόνο αυτόν με τη Γαλλία την 1/12/2015, στον οποίο αναφέρεται ο συντάκτης σας, αλλά και άλλον έναν με τη Ρουμανία στις 27/11/2015. Προφανώς δεν χρειαζόταν να αναφερθεί στον δεύτερο αγώνα. Διότι θα έπρεπε να απολογηθεί σε εσάς για τη μη παρουσία του στο γήπεδο. Καθώς από την έγκριτη εφημερίδα σας εκπρόσωπος στον αγώνα της Παρασκευής 27/11/2015 δεν παρέστη.
2.Και στους δύο αγώνες, οι οποίοι εντάσσονται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2017, η διοργάνωση γίνεται από την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Πιερίας, υπό την εποπτεία της UEFA. Κάτι που αυτόματα σημαίνει πως η είσοδος των επαγγελματιών εργαζόμενων στο γήπεδο (υπάλληλοι ΕΠΟ, υπάλληλοι ΕΠΣ Πιερίας, υπάλληλοι γηπέδου, φωτογράφοι, τεχνικοί τηλεόρασης, δημοσιογράφοι κλπ.), γίνεται όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, και έχει επαναληφθεί πολλάκις στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης όπου έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες αγώνες διοργανώσεων  UEFA, γίνεται με ειδικές διαπιστεύσεις που εκδίδονται. Μάλιστα, στους συγκεκριμένους αγώνες υπήρχε υπάλληλος της ΕΠΟ στη μία και μοναδική είσοδο που άνοιξε για την είσοδο όλων (αυτή δίπλα στο κυλικείο του σταδίου), ο οποίος είχε διαπιστεύσεις για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και τα ειδικά διακριτικά γιλέκα (bibs) που απαιτούνται για τους φωτογράφους. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ο φωτογράφος της εφημερίδας σας, ο οποίος και από τη συγκεκριμένη είδηση μπήκε, και διαπίστευση πήρε και διακριτικό γιλέκο. Ίσως ο συντάκτης σας, ο οποίος μετά την είσοδό του στο στάδιο με παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΣ Πιερίας, αρνήθηκε παρά την προτροπή των αστυνομικών οργάνων που του αρνήθηκαν την είσοδο στο θεωρείο των ΜΜΕ, να μεταβεί στην είσοδο του σταδίου εκ νέου για να παραλάβει διαπίστευση, γνωρίζει καλύτερα πως απαγορεύτηκε η είσοδος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
3.Πως ακριβώς υποβαθμίστηκε το γυναικείο ποδόσφαιρο στους συγκεκριμένους αγώνες, ακόμη προσπαθούμε να αντιληφθούμε. Με το να φιλοξενεί η έγκριτη εφημερίδα σας καταχώριση σε καθημερινή βάση, ίδια με αυτή που έγινε αφίσα και «έντυσε» όλη την πόλη της Κατερίνης; Μήπως υποβαθμίστηκε με την απευθείας μετάδοση των αγώνων από το επίσημο κανάλι των Εθνικών Ομάδων στο You Tube ή και την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα με τη Γαλλία στο εξωτερικό; Ίσως να το υποβάθμισε η ιδέα της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Πιερίας να συνοδεύσουν τις παίκτριες και των τριών ομάδων (Ελλάδας Ρουμανίας και Γαλλίας) μικρά κορίτσια από τα σωματεία της Πιερίας (Πιερίδες Μούσες και Νεφέλες) που ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ακόμη μπορεί να υποβαθμίστηκε από την άδεια που πήραν από την UEFA η ΕΠΟ και η ΕΠΣ Πιερίας να προσφέρουν κορίτσια του γυναικείου σωματείου «Νεφέλες» λουλούδια στις παίκτριες και τις διαιτητές του αγώνα Ελλάδα-Γαλλία με ειδική κάρτα που έγραφε «Je suis Paris», σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο γαλλικό λαό, εικόνα που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλη την Ευρώπη.
4.Η... σπουδή του συντάκτη σας να καυτηριάσει τους διοργανωτές των εν λόγω αγώνων τον οδήγησε και σε γκάφες που προκαλούν άφθονο γέλιο. Βάφτισε την UEFA FIFA, τα τελικά του UEFA EURO U-19 (σ.σ.: Εθνικές Νέων) Greece 2015, σε φάση του Πανευρωπαϊκού Παίδων Euro k-17 (σ.σ.: Εθνικές Παίδων), αλλά προκαλεί και μία απορία: Τόσο γρήγορα ξέχασε ότι οι διοργανωτές του τουρνουά του καλοκαιριού είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς των αγώνων των Γυναικών; Βρε τι σου κάνει η πάροδος ενός τετραμήνου...
5.Σε ό,τι αφορά τη μνεία του συντάκτη σας στην αξιότιμη αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι η μοναδική ορθή. Διότι, η κ. Μαυρίδου για άλλη μια φορά μόλις ενημερώθηκε από την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Πιερίας για τη διεξαγωγή των αγώνων στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια. Αφιλοκερδώς και με θέρμη.


Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.