Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΟΓΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, πριν από το τέλος του έτους χωρίς όμως να αποκλειστεί ότι η πληρωμή της τέταρτης δόσης θα πάει
για τον Ιανουάριο του 2016.
Παρά το γεγονός ότι το περιθώριο χορήγησης της δ' δόσης του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών είναι έως τις 20 Ιανουαρίου, η διοίκηση του ΟΓΑ προετοιμάζεται για να καταφέρει να παρέχει τη συγκεκριμένη οικονομική στήριξη, πριν από την έλευση της νέας χρονιάς.
Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που έχει και τον τελικό λόγο, δεν έχει δοθεί ακόμα το «πράσινο φως». Εντούτοις πηγές απο την Διοίκηση του Οργανισμού μιλώντας στα dikaiologitika.gr, στον ΟΓΑ έχουν ήδη αποφασίσει να χορηγήσουν με πολύ προσοχή άδειες στο προσωπικό που απασχολείται με αυτό το αντικείμενο, της καταβολής δηλαδή των οικογενειακών επιδομάτων, κατά τις εορταστικές ημέρες, ακριβώς για να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, αν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν το ΓΛΚ να λαμβάνει την τελική απόφαση, μετά τις 20 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη, γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων, καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ.
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

http://www.dikaiologitika.gr/