Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βέροια σε αναζήτηση νέων προορισμών

Συνεχίζονται οι διεθνείς επαφές της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Βέροιας για την προώθηση της περιοχής και τη διασύνδεση του τοπικού τουριστικού προϊόντος με
συγκεκριμένες ταξιδιωτικές αγορές του εξωτερικού. 

Στο πλαίσιο αυτό, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε φιλοξενήθηκαν στη Βέροια ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Γερμανία, κατόπιν συνεργασίας του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλη Λυκοστράτη, με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας στη Φρανκφούρτη.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο γενικό στρατηγικό σχέδιο επικοινωνίας του Ε.Ο.Τ. για την ανάδειξη συγκεκριμένων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάδειξης νέων προορισμών που ενδείκνυνται για τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιούνται σε συνεργασία με κατά τόπους υπηρεσίες και φορείς τουρισμού για την καλύτερη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Η αποστολή που επισκέφτηκε τη Βέροια αποτελούνταν από πέντε εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών ταξιδιωτικών οργανισμών τους οποίους συνόδευε εκπρόσωπος του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, μένοντας εντυπωσιασμένοι από την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών γειτονιών, τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο της Βέροιας καθώς και την άριστη φιλοξενία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη.