Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

   Με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση του δημιουργού της λαϊκής μας μουσικής, του Βασίλη Τσιτσάνη, η χορωδία και η ορχήστρα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία
Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, διοργανώνουν συναυλία με τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.
  Η εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του συλλόγου «Θυγατέρες της Πηνελόπης-Ελπίδες Θεσσαλονίκης-οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ», έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ίδιας Περιφέρειας, ενώ τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στη στέγη κακοποιημένων παιδιών «Μέλισσα».
  Την πολυμελή ορχήστρα και χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης πλαισιώνουν οι σολίστες Μαρία Δραγασιά και Γιάννης Χαρίσης. Ενορχήστρωση Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
  Την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
  Τα ανεπανάληπτα μουσικά δημιουργήματα του Βασίλη Τσιτσάνη που θα αποδώσουν οι συντελεστές, συνοδεύουν εικόνες και αφηγηματικά κείμενα γύρω από τη ζωή και το έργο του Τρικαλινού καλλιτέχνη.
  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο «Αλέξανδρος» της οδού Εθνικής Αμύνης 1, στη Θεσσαλονίκη.


  Ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης δηλώνει για την αξιόλογη από κάθε πλευρά μουσική βραδιά: «Η χορωδία και η ορχήστρα της Εστίας συμμετέχοντας στο πανελλήνιο εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του δάσκαλου της λαϊκής μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη, ετοίμασε από την αρχή της χρονιάς το επετειακό μουσικό αφιέρωμα το οποίο παρουσίασε το καλοκαίρι στην Πιερία.
  Ο δραστήριος σύλλογος της Θεσσαλονίκης «Θυγατέρες της Πηνελόπης-Ελπίδες Θεσσαλονίκης-οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ» αναγνωρίζοντας την ποιότητα του εγχειρήματός μας, μας πρότεινε και με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση να παρουσιάσουμε αυτό το αφιέρωμα σε μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ήδη ολοκληρώσαμε τις πρόβες και είμαστε καθόλα έτοιμοι να προσφέρουμε στο κοινό της συμπρωτεύουσας μια ξεχωριστή βραδιά με τα πάντα επίκαιρα και διαχρονικά ακούσματα του Βασίλη Τσιτσάνη.»