Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Έπιασε πρωτιά ο Αιγινιακός, τρίτη η Πύδνα Κίτρους! Η βόρεια Πιερία πρωταγωνιστεί στη Γ Εθνική

Γ΄ Εθνική
Κυριακή 13/12 – 15:00

 2ος όμιλος

ΑΕ Καραϊσκάκης-Πιερικός 2-2 
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Νίκη Βόλου 1-4 
Εθνικός Φιλιππιάδας-Αιγινιακός 0-1 
Πύδνα Κίτρους-Φωκικός 4-0 

Απόδραση Αιγινιακού!
Η κακοδαιμονία δεν λέει να εγκαταλείψει τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και οι άμυνες, ο Αιγινιακός κατάφερε να “αποδράσει” με το σπουδαίο διπλό από τη Φιλιππιάδα.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές, δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας. Οι δυο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να “χτυπήσουν” επιθετικά, σε ένα ματς που φαινόταν ότι όποιος θα σκόραρε πρώτος, θα έπαιρνε και τη νίκη. Ο Αιγινιακός, μπήκε δυνατά κι έχασε στο 8ο λεπτό μια καλή ευκαιρία με τον Καρακατσάνη. Στο 21΄ κεφαλιά του Δήμου πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή, και στο 36΄ ένα σουτ του Ντεβέσα μπλόκαρε ο Μπαντής. Στο 42΄ σουτ του Γήτα η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από κει και πέρα όμως, τίποτα το ιδιαίτερο επιθετικά για τους γηπεδούχους, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, με σφιχτή αμυντική τακτική κρατούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα τους. Το γκολ-μαχαιριά του Ντεβέσα στο 74΄ με απευθείας φάουλ από 40 μέτρα, “έκοψε” τα πόδια των γηπεδούχων. Στο 77΄ ο Εθνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Λέντζος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τόλιο αλλά ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού έδιωξε με υπερένταση το πλάσε του αμυντικού της Φιλιππιάδας. Οι γηπεδούχοι ως το τέλος δεν δημιούργησαν άλλη ευκαιρία για να “σώσουν την παρτίδα” έστω με την ισοπαλία.
Ο Εθνικός Φιλιππιάδας γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα, και έχασε κι άλλο βαθμολογικό έδαφος. Βέβαια, υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη, το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο και όλοι ελπίζουν οτι η κατάσταση θα αλλάξει και η ομάδα θα επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Παπαδόπουλου και των βοηθών του κ.κ. Γκαβέρα και Γκοτσόπουλου της ΕΠΣ Αχαΐας.
Εθνικός Φιλιππιάδας (Μαγκάκης Ηλίας): Μπαντής, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος,Κόμνος, Μαλλάτος, Λέντζος, Κολιάκης, Τσακανίκας, Σιδέρης, Γήτας, Λάππας (58΄Παπαβασιλείου).
Αιγινιακός (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Αχαλινόπουλος Λ., Μουταφτσίσκι, Δήμου, Σαββίδης, Λιόλιος, Πασαλίδης (65΄Πέντα), Καρακατσάνης, Γκούρτσας, Ντεβέσα (76΄Αχαλινόπουλος Κ.), Γουέλκαμ (62΄Κουτσοσπύρος).
Πηγή: sportime24



Αποστολή εξετελέσθη στο Κίτρος Πιερίας.
Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η ήττα του Φωκικού και η έκτασή της από την τοπική Πύδνα, ομάδα που στόχο έχει την κατάκτηση του τίτλου, περνάει σε δεύτερη μοίρα,
καθώς η εξέλιξη και το αποτέλεσμα της σημερινής άχαρης αναμέτρησης για τον σύλλογο της Άμφισσας ήταν αναμενόμενα. Ο Φωκικός ταξίδεψε αυθημερόν ως την Κεντρική Μακεδονία με στόχο την αποφυγή του μηδενισμού και την αφαίρεση τριών βαθμών, σε μια προσπάθεια «αγοράς χρόνου» μέχρι και τις διακοπές των γιορτών, οπότε και θα ληφθούν οι κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου της φωκικής πρωτεύουσας.
Συν τοις άλλοις, την αποστολή δεν ακολούθησαν, αν και ειδοποιήθηκαν, και οι Λυμπέρης, Ζανιάς και Αρβανίτης, τη στιγμή που έχουν αποχωρήσει σε προγενέστερη φάση οι Κόσουτιτς, Τσοτουλίδης, Μαυρουδής και Σαββίδης, ενώ απόντες λόγω τραυματισμού ήταν και οι Μπονγκ, Γεωργουσόπουλος. Στον πάγκο χρέη προπονητή άσκησε ο Αντ. Ιωάννου.
Για 35 λεπτά οι παίκτες του Φωκικού κατάφεραν να αναχαιτίσουν την πίεση των γηπεδούχων. Αφού πέρασε το πρώτο κύμα πίεσης, επιχείρησαν να απειλήσουν και κέρδισαν δύο κόρνερ. Μάλιστα, δέχτηκαν το πρώτο τέρμα σε κόντρα επίθεση των παικτών της Πύδνας, αφού στο δεύτερο από τα κόρνερ που είχαν κερδίσει και μετά την άμυνα που έβγαλαν, οι γηπεδούχοι έφυγαν σε αντεπίθεση που την ολοκλήρωσαν επιτυχώς με δυνατό σουτ.
Το άνοιγμα του σκορ υπέρ της Πύδνας κλόνισε ψυχολογικά τους νεαρούς παίκτες της ομάδας της Άμφισσας, με αποτέλεσμα να επέλθει άμεση κατάρρευση και σε διάστημα οκτώ λεπτών ο δείκτης του σκορ να φτάσει το 3-0, που αποτέλεσε και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, καθιστώντας τη συνέχεια διαδικαστική υπόθεση.
Με τα δεδομένα αυτά στην επανάληψη οι ρυθμοί της αναμέτρησης έπεσαν, αφού την Τετάρτη οι γηπεδούχοι έχουν και σημαντικό παιχνίδι για αυτούς στον Βόλο κόντρα στη Νίκη. Στο 61΄ διαμόρφωσαν το 4-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Επόμενη υποχρέωση για τον Φωκικό την Τετάρτη στην Άμφισσα κόντρα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, για να κλείσει ο πρώτος γύρος την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας κόντρα στον τοπικό Πύρασο.
Οι σκόρερς: 34΄ Μακράκης, 36΄ Πετρουζέλης, 43΄ Όττα, 61΄ Πετρουζέλης.
Πηγή: amfissaface


Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Νίκη Βόλου 1-4 
Στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η Νίκη πέρασε …αέρα από την Κατερίνη.
Βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αλλά ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό σοκ κι έφθασε στην ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο με γκολ των Μπαλαράμπε, Μέτσε.
Με άλλα δύο γκολ στην επανάληψη από τους Μπαλαράμπε, Κανελλόπουλο, διαμορφώθηκε το τελικό 1-4. Το τελευταίο τέρμα σημειώθηκε με πέναλτι σε μια φάση που αποβλήθηκε ο Καρατζάογλου αφήνοντας τον Αχιλλέα με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο.
Η εξέλιξη του αγώνα
Το ματς ξεκίνησε με άσχημες προϋποθέσεις για τη Νίκη καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Γιάννης Ζαχαράκης, με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 και αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, ξεπέρασαν το αρχικό σοκ πολύ γρήγορα. Η Νίκη πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Πασκούλεφ που έφυγε άουτ στο 8ο λεπτό, τη δεύτερη με κεφαλιά του Κανελλόπουλου που χτύπησε στο δοκάρι στο 13′, ενώ σουτ του Κατσιαμήτα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπουρτζής.
Το 1-1 στο 16′. Ο Μπιτσάκος έκανε τη μεταβίβαση, ο Μπαλαράμπε νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο, προχώρησε και με αριστερό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πολύ καλή η Νίκη, είχε ρυθμό και δεν σταμάτησε να επιτίθεται ορθόξονα. Σουτ του Μπιτσάκου δεν ανησύχησε τον Βασιλειάδη στο 20′ αλλά η ευκαιρία που ακολούθησε ήταν κλασική. Από σέντρα του Πασκούλεφ, ο Ελευθεριάδης με το κεφάλι αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Νέα καλή φάση με τον Μπαλαράμπε, δύο λεπτά αργότερα, να έχει ωραία προσπάθεια που δεν ολοκλήρωσε όμως αναλόγως. Το γκολ ήταν ζήτημα χρόνου απ” ότι φαίνονταν και τελικά σημειώθηκε πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Στο 44′, από σέντρα του Αλεξανδρή από τα δεξιά, ο Μέτσε κατέβασε την μπάλα και πλάσαρε ωραία για το 1-2, με τον νεαρό μέσο να σημειώνει το τέταρτο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα!
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη δεν προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ αλλά να σκοράρει περισσότερα τέρματα ώστε να “καθαρίσει” το ματς. Και το πέτυχε νωρίς. Στο 54′ ο Κανελλόπουλος έκανε παράλληλο γύρισμα και ο Μπαλαράμπε δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει το 1-3. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Νάκα στο 62′, σουτ του Κοτσιαρίδη που δεν βρήκε στόχο και σουτ του Πουτουρίοδη που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Νίκης.
Στο 75ο λεπτό έγινε το 1-4. Ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ και ο Ναουμίδης πήρε την κεφαλιά με κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Όμως ο Καρατζάογλου, σαν τερματοφύλακας, απέκρουσε πάνω στη γραμμή με το χέρι και στέρησε το γκολ από τον αμυντικό της βολιώτικης ομάδας. Δόθηκε κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Νεοκαισάρειας και πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Κανελλόπουλος.
Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά. Ο Κοτσιαρίδης είχε χαμένη ευκαιρία με κοντινό πλασέ στο 76′, ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Παπουρτζή στο 84′, ενώ με τη συμπλήρωση του 90άλεπτου, η Νίκη έφθασε κοντά σε ένα πέμπτο τέρμα όταν από παράλληλο γύρισμα του Κοτίτσα, ο Βασιλειάδης εξουδετέρωσε πλασέ του Κανελλόπουλου.
Συνθέσεις:
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Βασιλειάδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης (46′ Κοτσιαρίδης) Σκέντος, Τασίδης, Καρατζάογλου, Τσαγκαράκης, Κατσιαμήτας (46′ Αν. Παναγιωτίδης), Γ. Παναγιωτίδης, Νάκας (67′ Ποτουρίδης), Ζαχαράκης.
Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (86′ Κοτίτσας), Πασκούλεφ, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Ελευθεριάδης, Μπιτσάκος, Κανελλόπουλος, Μέτσε (63′ Κόλα), Μπαλαράμπε (76′ Κιπτίου).
Πηγή: Magnesiasports.gr


Νέα γκέλα για ΑΕ Καραϊσκάκης!
Πέταξαν ακόμα δύο βαθμούς οι Αρτινοί, που έμειναν στο 2-2 με τον Πιερικό.
Η τέταρτη ισοπαλία στην έδρα της και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα, έφερε την ΑΕ Καραϊσκάκης να ισοβαθμεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον Αιγινιακό, έχοντας από 29 βαθμούς, με την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής.
Η Αρτινή ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει τον Πιερικό και σε συνδυασμό με το μεγάλο «διπλό» (1-0) του Αιγινιακού στην Φιλιππιάδα, έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι είχε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα μακρινό σουτ του Γεωργίου στο 10΄, που μπλόκαρε ο Σιαράβας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης. Στο 19΄ οι Αρτινοί άνοιξαν το σκορ, στην πρώτη τους φάση στον αγώνα. Ο Μπουσινάκης εκτέλεσε κόρνερ από την δεξιά πλευρά, ο Αβραμίδης πήρε την κεφαλιά και ο Χούσος στο πρώτο δοκάρι σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ιορδανίδη και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεσα, καθώς στο 23΄ ο Κωνσταντίνου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαράβα για το 1-1. Στο υπόλοιπο του α΄ μέρους η ΑΕ Καραϊσκάκης δεν έβγαλε κάποια μεγάλη φάση, ενώ ο Πιερικός είχε μια σπουδαία ευκαιρία στο 43΄, όταν ο Σιαράβας νίκησε σε τετ α τετ τον Γεωργίου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γεωργίου από τον Αβραμίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γεωργίου, όμως ο πολύ καλός στο ντεμπούτο του, Σιαράβας, έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Πιερικός μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν στο 50΄ ο Κόλλινς γύρισε την μπάλα στον Δημητρίου, αυτός γλίστρησε και ο Πέεφ που μπήκε στην φάση πλάσαρε σωστά στην γωνία του Σιαράβα για το 1-2. Στο 54΄ η ομάδα του Γ. Καμπερίδη θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτη φορά, όμως ο Σιαράβας έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του δραστήριου Γεωργίου. Τέσσερα λεπτά μετά (58΄), έπειτα από σέντρα του Παπανίκου ο Βασίλιεβιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ και στο 64΄ ο Μπουσινάκης έβγαλε ωραία πάσα για τον Καπετάνος, όμως ο Φιρινίδης μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια το σουτ του έμπειρου μεσοεπιθετικού. Στο 67΄ ο Καπετάνος έστρωσε την μπάλα στον Χούσο, αλλά αυτός σούταρε άουτ. Το 2-2 έγινε στο 71΄, όταν μετά από κόρνερ του Καπετάνου, ο συνήθης ύποπτος Ευαγγέλου, πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους και σκόραρε με κεφαλιά. Από την ισοφάριση και μετά η ΑΕ Καραϊσκάκης έκλεισε τον Πιερικό στα καρέ του και στο 74΄ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Μπουσινάκης έκανε ωραία κίνηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως όταν βρήκε χώρο σούταρε ψηλά άουτ. Στο 88΄ μετά από σέντρα του Λάμπρου, ο Καβαλλάρης έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ και στο 93΄ έστρωσε την μπάλα στον Χούσο, όμως ο τελευταίος από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.
ΑΕ Καραϊσκάκης (Γιώργος Γιάννος): Σιαράβας, Παπανίκου, Λάμπρου, Δημητρίου (52΄ Φέτσης), Χούσος, Κόλλινς, Γυφτοκώστας (52΄ Καπετάνος), Αβραμίδης, Ευαγγέλου, Μπουσινάκης, Βασίλιεβιτς (78΄ Καβαλλάρης).
Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρούπης, Ιορδανίδης, Γιαλαμίδης, Κωνσταντίνου, Γεωργίου (82΄ Κώτσιας), Τσιώλης (89΄ Παπαδόπουλος Σ.), Καράμπελας, Παπαδόπουλος Μ. (76΄ Τροΐρης), Πέεφ.
Πηγή: sportsnow


2ος όμιλος
Φαρκαδόνα-Θεσπρωτός 2-2 ΤΕΛΙΚΟ
Ρήγας Φεραίος-Δωτιέας Αγιάς 3-0 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΕ Καραϊσκάκης-Πιερικός 2-2 ΤΕΛΙΚΟ
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Νίκη Βόλου 1-4 ΤΕΛΙΚΟ
Εθνικός Φιλιππιάδας-Αιγινιακός 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
Πύδνα Κίτρους-Φωκικός 4-0 ΤΕΛΙΚΟ
Οπούντιος Μαρτίνου-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 2-2 ΤΕΛΙΚΟ
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Τύρναβος 2-2 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΑΓΩΝΕΣΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1Αιγινιακός1492320729
2Καραϊσκάκης ΑΕ14851251329
3Πύδνα Κίτρους1475222926
4Θεσπρωτός15744181325
5Ρήγας Φεραίος14644161222
6Πύρασος Ν. Αγχιάλου13544121519
7Εθνικός Φιλιππιάδας144737619
8Πιερικός1466218918
9Οικονόμος Τσαριτσάνης14455142017
10Δωτιεύς Αγιάς14446111716
11Νίκη Βόλου14653151115
12Αχιλλέας Νεοκαισάρειας14437172515
13Αχέρων Καναλακίου1435681214
14Φαρκαδόνα15357172014
15Τύρναβος 200514284111214
16Οπούντιος Μαρτίνου130677176
17Φωκικός1404108284
* Η Νίκη Βόλου έχει -6 βαθμούς με απόφαση της Π.Ε. Super League * Η Νίκη Βόλου έχει -2 βαθμούς με απόφαση της Π.Ε. ΕΠΟ * Ο Πιερικός έχει -6 βαθμούς με απόφαση της Football League



1ος όμιλος
Απόλλων Κρύας Βρύσης-Έβρος Σουφλίου 2-2 ΤΕΛΙΚΟ
Κοζάνη-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 ΤΕΛΙΚΟ
FC Σερρών-Νέστος Χρυσούπολης 0-3 ΤΕΛΙΚΟ
Άρης-Θύελλα Φιλώτα 4-1 ΤΕΛΙΚΟ
Εθνικός Αλεξανδρούπολης- ΑΠΕ Λαγκαδά 0-2 ΤΕΛΙΚΟ
Καβάλα-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 2-3 ΤΕΛΙΚΟ (Σάββατο 12/11 – 15:00)
Εορδαϊκός-Εθνικός Αγιονερίου 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Καμπανιακός 1-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Δόξα Δράμας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΑΓΩΝΕΣΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1Άρης14131031940
2Νέστος Χρυσούπολης14932301630
3Δόξα Δράμας1484219928
4Καβάλα ΑΟ14653241123
5Απόλλων Καλαμαριάς14716171722
6Εθνικός Αγιονερίου14635141221
7Βυζάντιο Κοκκινοχώματος14626201620
8Εορδαϊκός 200714545131519
9Καμπανιακός1446417918
10Λαγκαδάς14446131716
11Ηρακλής Αμπελοκήπων14437152315
12Θύελλα Φιλώτα14437141715
13Εθνικός Αλεξανδρούπολης14356101814
14Απόλλων 196015357102014
15Κοζάνη ΦΣ14419102213
16Εβρος Σουφλίου15258122911
17Εθνικός Γαζώρου1425791811