Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Κατερίνης: η δημοτική Βιβλιοθήκη προωθεί την ανάγνωση και δημιουργικότητα.

 Δήμος Κατερίνης: η δημοτική Βιβλιοθήκη προωθεί την ανάγνωση και  δημιουργικότητα
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Εκπαιδευτικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Κατερίνης να παίξουν, να ψυχαγωγηθούν, να απασχοληθούν δημιουργικά, να ταξιδέψουν στον κόσμο της γνώσης και να έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο υλοποιούνται στη δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης.


Ειδικότερα, το παιδικό τμήμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Κατερίνης, που λειτουργεί από το 2008 σύμφωνα με τις διεθνείς βιβλιοθηκονομικές προδιαγραφές και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τα παιδιά, σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης Καλοκαιρινής  Εκστρατείας 2015  “Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη” του Future Library, για την προώθηση της ανάγνωσης και δημιουργικότητας υλοποιεί τρία διαφορετικά προγράμματα: «Κουφάλα Δέντρου» (12/11/15- 14/1/16), ««Το ατελιέ του Μιρό» (21/1/16-10/3/16) και «Οι πειρατές» (5/11/15-26/5/16).

Τα προγράμματα έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου και οι μικροί φίλοι του βιβλίου ακολουθούν τα χνάρια που έχουν αφήσει οι φίλοι τους, τα ζώα, ανακαλύπτουν το μαγεμένο δάσος, βρίσκουν κρυμμένα μυστικά, μεταμορφώνονται σε τρυποκάρυδους, σκίουρους, λαγούς,  κουκουβάγιες και δημιουργούν όμορφες κατασκευές. 


Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν πρώτη προτεραιότητα»

«Διαλέξαμε τρία αγαπημένα προγράμματα της καλοκαιρινής εκστρατείας, από τα οποία κρατήσαμε την κεντρική ιδέα, τα εμπλουτίσαμε, ενώ τα σχολεία ανταποκρίθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει όλες οι μέρες μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους. Οι Πέμπτες έχουν πλέον δώσει άλλο νόημα και διάσταση στη βιβλιοθήκη» υπογραμμίζει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου επισημαίνοντας παράλληλα:
«Η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν για τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββας Χιονίδη,  πρώτες προτεραιότητες και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά. Ευχαριστούμε τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τους σχολικούς συμβούλους για την πολύτιμη στήριξή τους,  καθώς και όλους τους δ/ντές, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που αγκάλιασαν το πρόγραμμα. Συνοδοιπόροι μας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι εθελόντριές μας Ελένη Βαβύλα, Βάσω Λαγομίχου, Ραφαέλα Μακαντάση, Θεοδοσία Τοπαλίδου, Μαριάννα και Χριστίνα Τριανταφύλλου».