Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ
Είμαστε όλοι πρόσφυγες, 
είμαστε όλοι, πάνω απ’ όλα,  Άνθρωποι


Με αφορμή τα  δημοσιεύματα ορισμένων ηλεκτρονικών μέσων της Πιερίας, που –σε συνέχεια των δηλώσεων  του υπουργού Επικρατείας σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι-  βλέπουν αρνητικά το ενδεχόμενο δημιουργίας  κέντρου ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών  στον τόπο μας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.
Θα περίμενε κανείς πως τέτοιου είδους αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος (ειδικά τις τραγικές αυτές μέρες αυτές που το Αιγαίο  έχει μετατραπεί σε τάφο παιδιών , ανδρών και γυναικών) θα προσέκρουε στην αποδεδειγμένη Ανθρωπιά της τοπικής μας κοινωνίας και, κυρίως,στο ανεπτυγμένο αίσθημα κατανόησης αυτού του φαινομένου (της προσφυγιάς και της μετανάστευσης)  που, σε όχι και τόσο μακρινά χρόνια, γέννησε στην κυριολεξία και μεγάλωσε την ίδια μας την πόλη, την Κατερίνη.
Πιστεύουμε λοιπόν πως οι άνθρωποι αυτού του τόπου, που σε κάθε ευκαιρία συγκεντρώνουν, ακόμη και από το υστέρημά τους,  ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατατρεγμένους και ανήμπορους  όπου γης, θα ήταν ευτυχείς αν ο τόπος μας μπορούσε να διαθέσει κατάλληλους και αξιοπρεπείς χώρους για την υποδοχή και φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση θα γίνει μετά από συνεννόηση με τους   φορείς  της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κινήματα αλληλεγγύης  και την τοπική κοινωνία.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει  επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν και να δηλητηριάσουν την τοπική κοινωνία ρατσιστικά κηρύγματα μίσους και ακραίες αντιδράσεις  που εκμεταλλεύονται  την ανασφάλεια των πολιτών .
Την ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν  μια μεγάλη μάχη στην Ευρώπη για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος , είναι ανεπίτρεπτο αυτό το ζήτημα να γίνεται «παιχνιδάκι» στα χέρια ξενοφοβικών  κύκλων στο νομό μας και να αμαυρώνεται έτσι η εικόνα των ανθρώπων του τόπου μας.
ΝΕ.ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ