Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Πώς υποδέχτηκαν στην Αυλή του Αη Βασίλη Αιγινίου, το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
"ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ"

Αιγίνιο, 15  Δεκεμβρίου 2015

     Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στην Αυλή του Αη Βασίλη στο Αιγίνιο, όπου για 15η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού σε
συνεργασία με τη Φιλαρμονική Αιγινίου, διοργάνωσαν  τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Ενότητας Αιγινίου «Τα σύμπαντα γιορτάζουν».
   Μικροί και μεγάλοι πλημμύρισαν με φωνές, χαμόγελα και αγάπη το απόγευμα του Σαββάτου το Πάρκο του Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το καθιερωμένο  Άναμμα του Δέντρου των Ευχών, δημιουργώντας μια ευχάριστη και εορταστική ατμόσφαιρα.


   Με το χαμόγελο στα χείλη οι μικροί μας φίλοι έγραψαν την ευχή τους στις Κάρτες των Ευχών, με τις οποίες  στόλισαν το τεράστιο έλατο που στήθηκε στην "Αυλή του Αη Βασίλη" και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Άγιο Βασίλη στο ζεστό ξύλινο σπιτάκι του για να παραλάβουν το δωράκι τους. Οι μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν άφθονο ζεστό κρασί, τσάι, καφέ, εδέσματα και αχνιστά κάστανα. Η Φιλαρμονική του Αιγινίου και οι Χορωδίες Fons Musicalis Δ.Ε. Αιγινίου πλαισίωσαν μουσικά το άναμμα του Δέντρου δίνοντας το δικό τους ρυθμό.
  Το άναμμα του Δέντρου των Ευχών σήμανε και την έναρξη των παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων στην "Αυλή του Αη Βασίλη". Στα ξύλινα σπιτάκια των κατασκευών και των ζαχαρωτών φιλοξενήθηκαν το Χαμόγελο του Παιδιού και ο Φορέας διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα αντίστοιχα, στα σπιτάκια των ξωτικών και της μουσικής εθελοντές "στόλιζαν" τα λαμπερά προσωπάκια των παιδιών με ζωγραφική προσώπου, το Ταχυδρομείο της Αυλής δεχόταν τα γράμματα των παιδιών προς τον Αη Βασίλη, ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας.
   Παράλληλα λειτούργησε και ο Πάγκος της Προσφοράς, στον οποίο οι πολίτες πρόσφεραν ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα διαρκείας, βιβλία και είδη προσωπικής υγιεινής, προκειμένου να διατεθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου σε ανθρώπους που να έχουν ανάγκη.
   Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, ο οποίος  ευχήθηκε στον κόσμο Καλές Γιορτές και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, τους κατοίκους του Δήμου τους επαγγελματίες της περιοχής και όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, που είχε ως βασικό στόχο "να φέρει το χαμόγελο στα παιδιά, τους ηλικιωμένους και όλους τους πολίτες του Δήμου που το έχουν ανάγκη".
   Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βασιλική Νικολοπούλου με τη σειρά της ευχαρίστησε θερμά τα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τον ορειβατικό σύλλογο, τους φορείς και τους εθελοντές του Δήμου για τη συνεργασία και τη συμμετοχή και τόνισε πως "για ακόμη μια χρονιά αποδεικνύεται πως με αγάπη, μεράκι και εθελοντισμό μεταδίδουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων στα παιδιά μας και τους μαθαίνουμε να δημιουργούν με γνώμονα την αλληλεγγύη και την αγάπη.
   Το παρόν στην εκδήλωση  έδωσαν  επίσης ο Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, καθώς και η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι οποίοι  ευχήθηκαν στους πολίτες Υγεία και Ευημερία.
 
Η "Αυλή του Αη Βασίλη" θα παραμείνει ανοιχτή  έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
 και καλούμε όλους εσάς να μας στηρίξετε με τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας.


Ώρες Λειτουργίας Αυλής:
Καθημερινές 14-18/12:        17.00 - 20.00
Σαββατοκύριακο 19 & 20/12: 11.00 - 13.00 & 17.00 - 20.00
Όλες τις μέρες των εκδηλώσεων θα υπάρχει πάγκος προσφοράς και αλληλεγγύης μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου.
Ρούχα παιχνίδια, τυποποιημένα τρόφιμα, γάλατα εβαπορέ θα γίνονται δεκτά προκειμένου να διατεθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

                           



Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας Κολινδρού.