Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Στον Κολινδρό συνεδρίασαν τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύδνας Κολινδρού

 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 11:00 π.μ η  Συνεδρίαση του    Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής   Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού  με την συμμετοχή των φορέων που την  απαρτίζουν  για τα παρακάτω θέματα:

Α) «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».
Β) «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2015-2016». 


Ο Δήμαρχος Πύδνας  Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης  αφού ευχαρίστησε  τους προσκεκλημένους φορείς για την παρουσία τους ,τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.
 Τόνισε την ετοιμότητα που έχει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού  τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό  για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως χιονοπτώσεις, παγετός  και πλημμύρες.
          Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας, και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος και οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά. Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, που ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα.
 Αποφασίστηκε να γίνουν  ακόμη, συγκεκριμένες παρεμβάσεις για μείωση των κινδύνων, όπως: κατά προτεραιότητα καθαρισμοί σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία ρεμάτων, η καθώς επίσης ενημέρωση πολιτών, η έγκαιρη προμήθεια και διανομή αλατιού, η ελεγχόμενη προσέγγιση σε δρόμους και περιοχές όταν υπάρχει έντονη χιονόπτωση.   
Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Πύδνας Κολινδρού είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν και σε στενή συνεργασία με τους λοιπούς φορείς Πολιτικής Προστασίας να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαγδάρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών με κάθε μέσο, για  μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμύρες.


Στην διπλή συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού παραβρέθηκαν:
Ο Επίλαρχος  κ. Αθανάσιος Καρτάλης της ΧΧΙV ΤΘΤ Λιτοχώρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Αντιπύραρχος κ. Ευάγγελος Φαλάρας, ο επιπυραγός κ. Παναγιώτης Πατσιαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κολινδρού κ. Νικόλαος Χειμώνας, ο Διοικητής του Α.Τ Αιγινίου  Υ/Α κ. Αντώνιος Κούρτης, ο Διοικητής  του Α.Τ Κολινδρού Υ/Α κ. Νικόλαος Ζησιός, Ο Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Κακάνης υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου , ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Τολούπας, οι εκπρόσωποι του  Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ο Προϊστάμενος κ. Νικόλαος Χηνόπουλος και ο κ. Στέφανος Σφουγγάρας, ο Πρόεδρος Τ. Κ Καταχά κ. Ορφανίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Τ.Κ Ν. Αγαθούπολης κ. Πασχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου κ. Αθανάσιος Κρομμύδας  και o Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου.

  Από το Γραφείο τύπου του Δήμου  Πύδνας Κολινδρού