Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ιανουάριος 2015 – Ιανουάριος 2016: Ένας χρόνος ψέματα για συντάξεις και μισθούς

12/01/2016
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το 2015 έδωσε τη θέση του στο 2016, η 13η σύνταξη αποδείχθηκε το ελεεινότερο ψέμα προς τους αδυνάμους, η υπόσχεση για κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα έμεινε στα λόγια (αντίθετα, προκαλείται νέα μείωση δια της αύξησης των εισφορών) αλλά η κυβερνητική προπαγανδιστική επιχείρηση «σωτηρία των συντάξεων» συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως.
Όλοι μαζί πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια υποσχόμενοι πρώτα ότι «εμείς θα σώσουμε τις συντάξεις» και μετά «εμείς σώζουμε τις συντάξεις».
Σε όλες τους τις δηλώσεις ουδέποτε είχαν διαχωρίσει τις κύριες από τις επικουρικές, διακήρυσσαν ότι οι συντάξεις αποτελούσαν «κόκκινη γραμμή», αναλάμβαναν την ευθύνη και δεσμεύονταν για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και θωράκιση των συντάξεων.
Μέχρι πριν από έναν μήνα, ο κ. Τσίπρας έβαζε στοίχημα το… σακάκι του!
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, οι υπουργοί, η κυβερνητική
εκπρόσωπος, έχουν ξεχάσει τις επικουρικές και παριστάνουν ότι δίνουν μάχη για να σώσουν τις κύριες.
Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ζητούσαν την ψήφο του ελληνικού λαού για να τις σώσουν όλες και να μην εφαρμοστεί το mail Χαρδούβελη, αλλά το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» με την 13η σύνταξη.
Τον Ιούλιο, κάλεσαν τον λαό να ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα, για να μην εφαρμοστεί τη πρόταση Γιουνκέρ και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Σήμερα, βαφτίζουν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε «ρήτρα βιωσιμότητας»!
Τον Σεπτέμβριο, έβαλαν στον λαό το δίλημμα «ποιος μπορεί να σώσει τις συντάξεις; Εμείς ή αυτοί;».
Σήμερα ζητούν δήθεν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, την ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι τελική»!
Και πριν έναν ακριβώς χρόνο δεσμεύονταν πως η εφαρμογή του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» θα ξεκινούσε από τις 26 Ιανουαρίου 2015.
Σήμερα, υπόσχονται ότι θα… βελτιώσουν τις συντάξεις όταν αυξηθεί το ΑΕΠ!


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ