Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 26η Agrotica

Τα τοπικά αγροτικά προϊόντα θα αναδείξει και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τη συμμετοχή της στην 26η Agrotica. Η ∆ιεθνής Έκθεση Γεωργικών
Μηχανηµάτων, Εξοπλισµού και Εφοδίων, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη, θα διεξαχθεί από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016,  στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, με ωράριο λειτουργίας Πέµπτη, Παρασκευή και Κυριακή 10.00-19.00 και  Σάββατο 10.00-20.00.

Η 26η Agrotica για άλλη μια χρονιά θα αποτελέσει σημείο συνάντησης εκθετών από 30 χώρες µε χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από τον εκθετήριο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (περίπτερο 14) θα έχει μια δυναμική παρουσία στη σημαντικότερη έκθεση που προωθεί την αγροτική ανάπτυξη και ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις σε µηχανήµατα, εξοπλισµό, και εφόδια από όλο τον κόσμο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει συνέδρια και ημερίδες για την επιμόρφωση και παροχή δυνατοτήτων εξέλιξης του αγροτικού κλάδου, που κατ΄επέκταση θα διασφαλίσει το αγροτικό εισόδημα και για τις επόμενες γενιές.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 26η Agrotica με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, θα προβάλει τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν τα τοπικά της  προϊόντα και για αυτό  το λόγο  απηύθυνε  κάλεσμα σε ομάδες παραγωγών και μεμονωμένους αγρότες αλλά και επιχειρήσεις του κλάδου, να συμμετάσχουν στην έκθεση, προκειμένου να αναδείξουν και  να προωθήσουν  τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, που παράγουν και απαρτίζουν το αγροτικό καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως  τσάι Ολύμπου, ακτινίδια, μήλα, κρασί κ.α.  και να τα προωθήσουν τόσο στην  εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, με σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα στελεχώσουν το stand της Π.Ε Πιερίας παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες της έκθεσης, σχετικά με  τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις του κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην Πιερία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό επιδιώκει να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της γεωργίας, που μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο για την επανεκκίνηση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.