Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Χαλκιδική: Στο κόκκινο η αγωνία για τον 4χρονο Φοίβο - Οι νέες εκτιμήσεις της αστυνομίας!

Βοήθεια από την Interpol ζήτησαν οι αρχές της χώρας, για τον εντοπισμό του συζυγοκτόνου και του 4χρονου γιου του Φοίβου...

Συνεχίζεται η επιχείρηση αναζήτησης του 34χρονου Αλβανού που φέρεται να δολοφόνησε την 40χρονη εν διαστάσει σύζυγο και μητέρα των δύο ανηλίκων παιδιών του και κρατά ως "όμηρο" τον τετράχρονο γιο του Φοίβο. Η αστυνομία ψάχνει περιμετρικά του χωριούΟρμύλια, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι εκείνος δεν κατάφερε να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στην Αλβανία. Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή Τρίκορφο, όπου πιθανολογείται ότι κρύφτηκε ο Αλβανός με τον τετράχρονο γιο του για ένα βράδυ. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του 34χρονου έχουν διαβιβαστεί και στηνInterpol ώστε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους καταζητούμενους.
Οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις έρευνες, έχουν στα χέρια τους το μηχανάκι του δράστη, που βρέθηκε χιλιόμετρα έξω από το χωριό Ορμύλια και φαίνεται ότι ήταν εκεί παρατημένο για μέρες. Το γεγονός αυτό προσανατολίζει την αστυνομία στο σενάριο ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε προμελετήσει το έγκλημα και είχε φροντίσει να διαθέτει άλλο μέσο διαφυγής.
Το μηχανάκι βρέθηκε καλυμμένο με φύλλα και κλαδιά ενώ στο σημείο βρέθηκαν και υπολείμματα φαγητού που σημαίνει ότι προφανώς ο δράστης έμεινε για λίγο στο σημείο μαζί με τον απαχθέντα γιο του, Φοίβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μπουφάν, το όποιο είχε ίχνη αίματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το στίγμα του κινητού του δράστη έχει εντοπιστεί δύο φορές μετά τη δολοφoνία. Πρώτη φορά εντοπίστηκε απο κεραία κινητής τηλεφωνίας λίγες ώρες μετά το έγκλημα, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και τη δευτέρη την Παρασκευή και πάλι κοντά στο χωριό Ορμύλια.
Να σημειωθεί ότι η αστυνομία είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και με τις αρχές της Αλβανίας και της Ιταλίας καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε πιθανό να θελήσει να καταφύγει εκεί. Σύμφωνα με τον πρώην πεθερό του θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο σε έναν άνθρωπο όπως ο 34χρονος να περάσει μέσα από βουνά στην Αλβανία καθώς από πολύ μικρός μπαινόβγαινε στην Ελλάδα και γνώριζε τα κατατόπια ενώ είχε μαζί του και αρκετά χρήματα. Οι αστυνομικοί πάντως θεωρούν πως ο δράστης βρίσκεται εντός συνόρων...

http://www.newsit.gr/