Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο Χρήστος Κούτρας απ’ το Κουτσό Θράκης ο Αγρότης της Χρονιάς

Όσοι ξεχώρισαν στα Βραβεία Agrenda 2016

Πρόσωπα και πρωτοβουλίες με εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής ήταν για 7η συνεχή χρονιά οι υποψήφιοι των βραβείων της Agrenda για το 2016, από τους οποίους η ειδική επιτροπή της διοργάνωσης ξεχώρισε με αυστηρά κριτήρια τους καλύτερους σε κάθε κατηγορία.
Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα...


Αγρότης της Χρονιάς



Καλλιεργεί σήµερα 1.000 στρέµµατα γης, εκ των οποίων 900 αροτραία και 100 δενδρώδη, στα οποία στράφηκε µόλις το 2009 µε το ξεκίνηµα της κρίσης στην Ελλάδα και στα οποία, όπως ο ίδιος λέει, δίνει πια το µεγαλύτερο βάρος. Ο 41χρονος Χρήστος Κούτρας, ο Αγρότης της Χρονιάς 2016, επενδύει στη σύγχρονη αντίληψή του για τη γεωργία και δρέπει τους καρπούς της.



Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς

Τρίτη γενιά της οικογενειακής αγελαδοτροφικής εκµετάλλευσης στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης ο µόλις 24 χρόνων ∆ηµήτρης Μουρατίδης είναι απόφοιτος της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ετοιµάζεται να αναλάβει τα ηνία της πιο σύγχρονης επί ελληνικού εδάφους φάρµας.




Συλλογική Προσπάθειατης Χρονιάς

Στο 13ο έτος λειτουργίας του εισήλθε ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Μολάων-Πακίων που κάνει πράξη το όραµα του συνεργατισµού σε µια προικισµένη από τη φύση περιοχή. Όπλα του, σύµφωνα µε τον πρόεδρο ∆ηµήτρη θεοδωρακάκο, το ελαιόλαδο και το υπερσύγχρονο λιοτρίβι.

http://www.agronews.gr