Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης -Διανομή νωπού κοτόπουλου στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

 Από τον Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας:

 

Διανομή νωπού κοτόπουλου στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»


  
Δωρεάν διανομή νωπού κοτόπουλου στους δημότες, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» και τους έχει εκδοθεί κάρτα σίτισης πραγματοποίησε το διήμερο 28/29 Ιανουαρίου, ο Δήμος Κατερίνης.


Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD. Στο πλαίσιο αυτό, διατέθηκαν 3601 κοτόπουλα στις δικαιούχες οικογένειες, ενώ μέρος της ποσότητας θα διανεμηθεί και σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Παντοπωλείων.


 Η διανομή έγινε στην αποθήκη του Δήμου Κατερίνης, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, με την συνδρομή εθελοντών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, της οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη, της Κουζίνας Αλληλεγγύης, καθώς και εθελοντών όλων των φορέων που συμμετέχουν στην κοινωνική σύμπραξη.


Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, σε δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πραγματοποιήσαμε το διήμερο αυτό στον Δήμο μας την προγραμματισμένη δωρεάν διανομή νωπού κοτόπουλου, στην οποία η προσέλευση των δικαιούχων δημοτών ήταν ικανοποιητική. Η διαδικασία κύλησε και ολοκληρώθηκε ομαλά, καθώς  αξίζει να σημειωθεί, ότι, για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο το παρέλαβαν σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης».

Όπως σημείωσε ο κος Παπαζιώγας: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να  παρέχονται τα βασικά αγαθά στους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ήδη έχουμε διανείμει μέχρι σήμερα περισσότερους από 100 τόνους φρούτων (ροδάκινα, πορτοκάλια)».

Αξίζει να επισημανθεί, ότι,  για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.