Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Ποιοτική ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά

  Στην ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, με την τοποθέτηση και χρήση σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον ποιοτικές
προδιαγραφές συμβάλλουν οι καθημερινές εργασίες του τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.


Στόχος των παρεμβάσεων που γίνονται με βάση φωτομετρικές μελέτες είναι η βελτίωση της  απόδοσης και της ποιότητας του  φωτισμού. Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας & πόρων και η αποφυγή της φωτορύπανσης.

 
Η τοποθέτηση σωμάτων υπερόδιου δημοτικού φωτισμού σε τμήμα της οδού Ζαλόγγου στην Κατερίνη, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης επίστηλων φωτιστικών στην πλατεία Γενοκτονίας κινούνται προς την παραπάνω κατεύθυνση.


Κώστας Τσιουκάνης: «Πρώτο μέλημά μας η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Κατερίνης»


Όπως σημειώνει ο εντεταλμένος σύμβουλος  της Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Τσιουκάνης: «Στόχος των συγκεκριμένων εργασιών είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Κατερίνης. Παρεμβαίνουμε όπου τυχόν υπάρχει μειωμένος δημοτικός φωτισμός. Παράλληλα, συνεργείο του Δήμου, κατά τις βραδινές ώρες, επισκέπτεται τις συνοικίες, καταγράφει και στην συνέχεια επισκευάζει τον φωτισμό όπου κριθεί αναγκαίο», ενώ όπως τονίζει χαρακτηριστικά:  «Δίνεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση των περιπτώσεων εκείνων, που ο φωτισμός είναι ανεπαρκής. Είναι αυτονόητο ότι, ο Δήμος και οι υπηρεσίες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν και επεμβαίνουν άμεσα στις περιπτώσεις αυτές».


Γενικότερα, οι παρεμβάσεις του συγκεκριμένου τμήματος επικεντρώνονται στο φωτισμό των οδών και των κοινόχρηστων χώρων συμβάλλοντας έτσι, στην άνεση και ασφάλεια σε ό,τι αφορά μετακίνηση μικρών και μεγάλων, καθώς και στην ικανοποίηση σχετικών αιτημάτων των κατοίκων, στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.