Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Έκκληση Αικατερίνης Δ. Νουλέζα στον Δήμαρχο Κατερίνης για τα αδέσποτα σκυλιά.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στήν Κατερίνη υπάρχει αποδεδειγμένα  πλημμελής μέριμνα από την δημοτική Αρχή για τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται σε κεντρικές οδούς και στόν λεγόμενο
πεζόδρομο, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο.
Όσες διαμαρτυρίες ή εκκλήσεις  και αν δημοσιεύτηκαν ο Δήμος Κατερίνης ενδιαφέρθηκε αποσπασματικά, για το θεαθείναι  κυρίως για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη.
Ήλθε η ώρα να σοβαρευτεί επιτέλους η δημοτική Αρχή να εφαρμόσει τον νόμο,να εγκαταλείψει την τακτική εφησυχασμού και εγκληματικής αμέλειας, διότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και δημόσια υγεία μας και προσβάλλει τον πολιτισμό μας.
Παράγουμε ακαλαίσθητη, απαράδεκτη  εικόνα σάν πόλη.
Ελπίζω να μην πέσουν πάλι  στο κενό οι ενέργειες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες  μας να αφυπνισθούν, διότι παραβιάζεται καταρχήν η κείμενη Νομοθεσία αλλιώς μονόδρομος.
Ύστατο καταφύγιό μας  είναι το εισαγγελικό γραφείο... κρίμα που η ΕΕ δίνει κονδύλια αφειδώς που μένουν αναξιοποίητα  αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούν για να μην γράψω κάτι χειρότερο.
Η αγανάκτησή μου οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξα θύμα επίθεσης σκύλων και κινδύνευσα σοβαρά να με κατασπαράξουν ενώ ανυποψίαστη μετέβαινα απογευματινές ώρες με τό ποδήλατό μου στο Δημ Διαμέρισμα Ν.Κεραμιδίου πρό λίγου χρόνου.
Διερωτώμαι αν ένας συνδημότης μας χρειασθεί να περπατήσει μέχρι το Ν.Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης σε περίπτωση ανάγκης,αν θα φθάσει ζωντανός.
Προτρέπω τους συνδημότες και συνδημότισσές μου να κινητοποιηθούν, να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Δημάρχου Κατερίνης  και τούς εκλεγμένους δημοτ.Συμβούλους να φέρουν τό ζήτημα στο προσεχές ΔΣ, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.
Ενημερώνω ότι έχω αναθέσει τήν υπόθεση αυτή για τις δέουσες νομικές   ενέργειες στο Δικηγ Γραφείο  Κατερίνης Β.Νουλέζα κ Συνεργατών, αν δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες μου.

Αικατερίνη Δ.Νουλέζα
πρ Υποψ.Δημοτική Σύμβουλος