Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας στον Προμαχώνα

Αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Β. Μπούτα και τον
γραμματέα Κ. Τζέλλα, επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής, το Μπλόκο του Προμαχώνα.
        Στις συναντήσεις που είχε η αντιπροσωπεία με την Επιτροπή Αγώνα και στις συζητήσεις που έγιναν με τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο, διαπιστώθη-κε σύμπτωση απόψεων τόσο στη γραμμή του αγώνα, το μέτωπο που χρειάζεται να στηθεί απέναντι στις πολιτικές που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όσο και στο πλαίσιο αιτημάτων διεκδίκησης, όπως είναι διατυπωμένα στο ψήφισμα της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
     Και συμφωνήθηκε ότι όταν στηθούν τα βασικά μπλόκα που κινούνται σ' αυτή τη γραμμή και προβάλλουν αυτά τα αιτήματα, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των μπλόκων για ν' αποφασιστεί η παραπέρα πορεία του αγώνα.
     Τονίστηκε ότι η άριστη συνεργασία και η κοινή δράση που όλα αυτά τα χρόνια αναπτύσσεται μεταξύ των μπλόκων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, των αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, πρέπει να συνεχιστεί και υπογραμμίστηκε ότι η ενότητα στα αιτήματα και στον αγώνα θα φέρουν τα ποθητά αποτελέσματα.
      Σε αναφορές που έγιναν στα διάφορα «πανελλαδικά σχήματα», που καλούν σε αγροτικές κινητοποιήσεις, σημειώθηκε ότι προβάλλουν διαφορετικά αιτήματα απ' αυτά της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Μάλιστα, δεν συμφωνούν και μεταξύ τους, αφού δεν είναι ίδια τα αιτήματα που προβάλλει η «Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων» μ' αυτά της «Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Αγροτών» και των άλλων σχημάτων. Επισημάνθηκε, δε, ότι εκπρόσωποι αυτών των σχημάτων - όπως γνωστός και μη εξαιρετέος αγροτοσυνεταιριστής από τη Λάρισα που επισκέφτηκε το μπλόκο του Προμαχώνα - άλλα λένε στον τόπο τους κι άλλα μακριά απ' αυτόν...