Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά η κυβέρνηση

Ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για το ασφαλιστικό ξεκινά η κυβέρνηση. Οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα επισκεφθούν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα
ενημερώσουν τους ομολόγους τους για τις θέσεις της Αθήνας τόσο για το ασφαλιστικό αλλά και για το επόμενο βήμα, με το κλείσιμο της αξιολόγησης, την συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
Στο πρόγραμμα των επισκέψεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου περιλαμβάνονται έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Λισαβόνα, Ρώμη, Παρίσι, Ελσίνκι, Αμστερνταμ και Βερολίνο.
Ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφτεί την Ολλανδική πρωτεύουσα γιατί στο τιμόνι της προεδρίας στην Ε.Ε. βρίσκεται σήμερα η Ολλανδία και σε κάθε περίπτωση επηρεάζει τις εξελίξεις.
Στη Λισαβώνα, το Παρίσι και τη Ρώμη ο υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει να «χτίσει» συμμαχίες στις επικείμενες δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Σίγουρα, ένας δύσκολος σταθμός είναι το Βερολίνο, και στη πιθανή συνάντηση που θα έχει ο Ε. Τσακαλώτος με τον Β. Σοϊμπλε.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα επισκεφθεί ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με στόχο να στηρίξει και να υποστηρίξει την πρόταση της Αθήνας.
Το Σαββατοκύριακο 9- 10 Ιανουαρίου ο κ. Κατρούγκαλος θα βρίσκεται στο Βερολίνο για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία. Εκεί θα συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της Linke αλλά και συνδικάτων.
Στις 14-16 του Γενάρη ο υπουργός Εργασίας θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση χωρών – μελών του ΟΟΣΑ. Στο περιθώριο της συνάντησης αυτής, ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα και Γαλλίδα ομόλογό του, σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας.
Στόχος των επισκέψεων και των επαφών είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

http://www.dikaiologitika.gr/