Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Την πρώτη συναυλία της νέας χρονιάς θα παρουσιάσει η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016.

  Πρόκειται για τη συναυλία-αφιέρωμα με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού της λαϊκής μας μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη (1915-2015), τη μνήμη του οποίου το Πανελλήνιο τίμησε την απελθούσα χρονιά και βέβαια συνεχίζει το ίδιο, με σειρά επετειακών εκδηλώσεων.
  Η συναυλία συνδιοργανώνεται με το Δήμο Κατερίνης και τον Ο.Π.Π.Α.Π. του ίδιου Δήμου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17-1-2016 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 19ου βιοκληματικού δημοτικού σχολείου Κατερίνης που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Ναό Τίμιου Σταυρού (οδός Τυρταίου 2).
  Η συναυλία-αφιέρωμα παρουσιάσθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια όσων την παρακολούθησαν.


  «Σταθήκαμε με σεβασμό στο έργο του δασκάλου της λαϊκής μας μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη, προσδίδοντας και χορωδιακή διάσταση στα ακούσματά του, χωρίς να αλλοιώνουμε την εκφραστικότητα του ρεπερτορίου. Ως Ε.Π.Μ. Κατερίνης τιμούμε τον μεγάλο δημιουργό σε μια περίοδο σταθμός στην ιστορική διαδρομή του συνθέτη. Θεωρήσαμε ότι και η πόλη μας, η Κατερίνη, δικαιούται να απολαύσει μια μουσική εκδήλωση που κατά γενική ομολογία έδρεψε τη συγκίνηση, θαυμασμό και αποδοχή όλων που είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Σας περιμένουμε να συνταξιδέψουμε μουσικά στους ορίζοντες της αιώνιας Ελληνικής λαικής δημιουργίας», επισημαίνει ο εμπνευστής του συναυλιακού αφιερώματος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εστίας και μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
  Τη πολυμελή τετράφωνη χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης συνοδεύει πολυποίκιλη ορχήστρα καθώς και οι σολίστες του τραγουδιού Μαρία Δραγασιά και Γιάννης Χαρίσης. 
  Στην παρουσίαση της εκδήλωσης και στην αφηγηματική ροή του βιογραφικού και του έργου του Τρικαλινού συνθέτη, ο Περικλής Χατζηγιάννης.
  Τη συναυλία διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.