Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Καινούργια «βαφτίσια» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ: Ονομάζουν την έφοδο στο Κράτος… αποκομματικοποίηση!

18/01/2016
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Για… κατάργηση της κομματοκρατίας τόλμησε να μιλήσει ο κ. Τσίπρας, αν και από την επομένη της «πρώτης φορά αριστερά» ο ίδιος και ο μόνιμος κυβερνητικός εταίρος  του πραγματοποίησαν πραγματική έφοδο στο Κράτος, μοιράζοντας υπουργεία και υψηλόβαθμες θέσεις σε συγγενείς και φίλους, με απλή επίδειξη της… συγγενικής ή κομματικής ταυτότητάς τους.
Ο κατάλογος είναι μακρύς, βοά ο κόσμος εδώ και έναν χρόνο, αλλά ενδεικτικά υπενθυμίζουμε – και ας μην προσπαθήσουν να διαψεύσουν, καθώς όλα είναι δημοσιευμένα με ονοματεπώνυμα:
-Ο εξάδελφος του πρωθυπουργού διορίστηκε γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων στο υπουργείο των Εξωτερικών και χθες αποκαλύφθηκε πως η σύζυγός του τοποθετήθηκε ως μετακλητή στο γραφείο του κ. Σπίρτζη.
-Σύζυγοι καταλαμβάνουν θέσεις υπουργών στην ίδια κυβέρνηση.
-Αδελφοί έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις συμβούλων σε υπουργεία.
-Σύζυγοι και σύντροφοι υπουργών έχουν τοποθετηθεί σε προεδρικές θέσεις οργανισμών και σε γενικές γραμματείες υπουργείων.

-Σύζυγοι, σύντροφοι, θυγατέρες, ανιψιοί υπουργών και στελεχών προσλαμβάνονται σε άλλα υπουργικά γραφεία, ενώ θέσεις βρίσκονται και για… μνηστήρες υπουργικών θυγατέρων!
-Διευθυντές υπουργικών και βουλευτικών γραφείων τοποθετούνται σε επίλεκτες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
-Υπουργοί προσλαμβάνουν ως μετακλητούς τους υπαλλήλους των γραφείων τους.
-Διορίστηκε σύζυγος βουλευτού στη θέση διευθύνοντος συμβούλου ανύπαρκτου οργανισμού από τον κ. Σκουρλέτη.
-Διορίστηκε σύζυγος περιφερειάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.
-Έγιναν απευθείας αναθέσεις παρακολούθησης των οδικών παραχωρήσεων από τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος μάλιστα με τροπολογία διπλασίασε τις θέσεις ευθύνης σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ.
-Καρατομήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και εν μια νυκτί 60 διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων, τα οποία έμειναν ακέφαλα εν αναμονή του διορισμού «ημετέρων». Και μάλιστα με «συνεντεύξεις αξιολόγησης» η διάρκεια των οποίων δεν ξεπέρασε τα 5 με 7 λεπτά!
-Διορίστηκε γενικός διευθυντής στη Σιβιτανίδειο ο τέως διευθυντής του γραφείου του κ. Μπαλτά και μετέπειτα σύμβουλος του κ. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας.
-Έγιναν αποσπάσεις, κομματικές εκκαθαρίσεις σε διάφορους οργανισμούς, κομματικές επιλογές των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης χωρίς καν να έχουν δημοσιοποιηθεί τα βιογραφικά τους, αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διευθυντών σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης – και μάλιστα δύο φορές για να είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθούν «ημέτεροι».
-Απομακρύνθηκε εσπευσμένα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
-Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης είχε τοποθετήσει επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Brussels Group, τοποθετήθηκε επικεφαλής στο ΚΕΠΕ και νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής διορίστηκε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, επίσης στέλεχος των ομάδων διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
-Επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Επιτροπών Προγράμματος και Μελετών και Τεκμηρίωσης τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.
-Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, ανέλαβε μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

-Απομακρύνθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και έληξε πρόωρα η θητεία όλων των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων από το υπουργείο Πολιτισμού Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του Ελληνικού Φεστιβάλ.

-Επιστημονικός συνεργάτης βουλευτού τοποθετήθηκε σε θέση ευθύνης σε σημαντικό οργανισμό εποπτευόμενο από το ΥΠΑΠΕΝ.

-Σε όλες τις υψηλόβαθμες θέσεις προέδρων και γενικών γραμματέων, διοικητών και υποδιοικητών οργανισμών, καθώς και σε εκείνες προέδρων των ΥΠΕ, έχουν τοποθετηθεί πολιτευτές και υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές.