Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Μακελειό στο Πακιστάν – Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο και "γάζωσαν" φοιτητές και καθηγητές

Λουτρό αίματος από μαχητές των Ταλιμπάν σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν. Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη και άνοιξαν πυρ κατά καθηγητών και μαθητών που εκείνη την ώρα είτε
βρίσκονταν στις τάξεις για μάθημα είτε στους κοιτώνες τους. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 21 νεκρούς και 50 τραυματίες.
Τους εκτέλεσαν πυροβολώντας τους στο κεφάλι, αναφέρουν πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, μια πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι δράστες, άγνωστο ακόμη πόσοι, φέρονται να είναι μαχητές μιας οργάνωσης παρακλάδι των Ταλιμπάν. Τέσσερις από τους ενόπλους φέρονται να έχουν σκοτωθεί κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε με την αστυνομία μετά την εισβολή.
Οι ένοπλοι εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20.01.2016) στο πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν στην Τσαρσάντα, στη βορειοδυτική επαρχία Χίμπερ Παχτουνχούα, 40 χιλιόμετρα έξω από την Περσαβάρ και άνοιξαν πυρ κατά μαθητών και καθηγητών, που είτε βρίσκονταν στις τάξεις για μάθημα, είτε στους κοιτώνες τους. Εκμεταλλευόμενοι την πυκνή ομίχλη, σκαρφάλωσαν στους τοίχους του πανεπιστημίου και στη συνέχεια μπήκαν στα κτίρια και άνοιξαν πυρ κατά πάντων.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για 21 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες. Υπάρχουν όμως φόβοι πως οι νεκροί θα είναι περισσότεροι.
Άμεσα στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους ενόπλους. Ελικόπτερο του στρατού πετούσε πάνω από την περιοχή, ενώ στις ταράτσες των κοντινών κτιρίων ακροβολίστηκαν ελεύθεροι σκοπευτές. Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, κρύφτηκαν στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης. Περίπου στις 09:30 (ώρα Ελλάδας) η επιχείρηση τελείωσε.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ