Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΑΔΕΔΥ Πιερίας: Αγώνας με όλα τα στρώματα της κοινωνίας που θίγονται από τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις

 Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας που πραγματοποιήθηκε στις 13-1-2015 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης παρουσία
μελών από τα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του νομού μας, συζητήθηκε το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και οι  συνέπειες από την τυχόν ψήφισή του.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας κρίνει συνολικά αντιασφαλιστικό το νέο νομοσχέδιο, παρά τις όποιες επί μέρους θετικές ρυθμίσεις μπορεί να περιλαμβάνει, διότι με αυτό νομοθετούνται η αύξηση των ορίων ηλικίας, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού  της σύνταξης που οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις τόσο για τους νέους συνταξιούχους όσο και για τους σημερινούς, και διότι αποτελεί τη χαριστική βολή για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από αλληλέγγυο  μετατρέπεται σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλαιοποιητικό.
Αποφασίστηκε να εντείνουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με όλα τα στρώματα της κοινωνίας που θίγονται από τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Αποφασίστηκαν δράσεις στην κατεύθυνση ενημέρωσης των συναδέλφων και γενικότερα της κοινωνίας με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου και την αντικατάστασή του από άλλο το οποίο θα ικανοποιεί τα αιτήματά μας :
Να καταργηθούν όλες οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της τελευταίας πενταετίας.
Να καθιερωθεί δημόσιο  σύστημα κοινωνικής ασφάλισης  που να εξασφαλίζει την υγειονομική περίθαλψη, την πρόνοια και την αξιοπρεπή διαβίωση των απόμαχων της δουλειάς.

Το Σάββατο 16-1-16 στην  κεντρική πλατεία Κατερίνης θα βρίσκονται  μέλη του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας για να μοιράσουν προκήρυξη που να  ενημερώνει και να προετοιμάζει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος
Αποφασίστηκε επίσης το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να συμμετέχει με πούλμαν  στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στις 30-1-2016 στην Θεσσαλονίκη.
Η πιο δυναμική απάντηση θα δοθεί με πανεργατική απεργία και Παλλαϊκή κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη βουλή. Μέχρι τότε κλιμάκια του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας θα περιοδεύουν σε χώρους δουλειάς για να ενημερώνουν και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τις συνέπειες των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων.
Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης μας αφορά όλους.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!!
 Καλούμε τους συνάδελφους Δημόσιους υπάλληλους και όλο το λαό να συμμετέχουν στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις

Από την Εκτελεστική Επιτροπή του Ν.Τ. Πιερίας της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.