Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΙΕΡΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου η Πιερία υποδέχθηκε τα οστά του ήρωα στρατιώτη της Κυπριακής τραγωδίας Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου.


Η υποδοχή των οστών έλαβε χώρα με στρατιωτικές τιμές στη γενέτειρά του, στην Έλαφο Πιερίας.
Να σημειωθεί ότι ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής της ΕΛΔΥΚ Νικόλαος Τσιγκαρόπουλος έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων στο Οχυρό Β΄ τον Αύγουστου 1974. Έκτοτε ήταν αγνοούμενος.
Τα οστά έξι αγνοούμενων στρατιωτών, μεταξύ αυτών και του Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.


Τα οστά των ηρώων στρατιωτών παρέλαβαν, μετά από 41 χρόνια, 18 συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία μεταφέρθηκαν από την Κύπρο από την Αθήνα. Από εκεί τα οστά του Νικολάου Τσιγκαρόπουλου έφθασαν στην Πιερία.


Μετά την επίσημη υποδοχή των οστών, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου, τελέστηκε, μέσα σε κλίμα γενικής συγκίνησης, η νεκρώσιμη ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Τον νεκρό ήρωα τίμησαν με την παρουσία τους ανώτατοι αξιωματικοί εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας, σύσσωμες οι τοπικές Αρχές και εκατοντάδες συγγενείς και συμπατριώτες του, μεταξύ των οποίων η μητέρα και τα αδέλφια του.
Εκπρόσωπος του Στρατού ανέγνωσε το βιογραφικό του ήρωα, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισήμανε «οι ήρωες δεν πεθαίνουν. Ζουν στις καρδιές μας και στη συλλογική συνείδηση του Έθνους, φωτίζοντας την πορεία μας προς το μέλλον».


Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία,  σχηματίστηκε πομπή, υπό τους ήχους της στρατιωτικής μουσικής, και η εναπόθεση των οστών στο οστεοφυλάκιο του Ενοριακού Κοιμητηρίου.