Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Άλλος παίρνει βαθμούς και άλλοι τις νίκες.... Μεγάλες νίκες για Αιγινιακό και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Της… έκοψε τη φόρα!

Σε ένα ματς όπου τα είχε όλα η Νίκη Βόλου γύρισε χωρίς βαθμό ή βαθμούς στις αποσκευές της από την Πιερία καθώς γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Αιγινιακό. Η Νίκη ήθελε πάση θυσία το
νικηφόρο αποτέλεσμα ώστε σε συνδυασμό με την επιστροφή των πέντε βαθμών από την αναμέτρηση με τον Πιερικό να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Δεν χάθηκαν ωστόσο όλες οι ελπίδες, παρά μόνο μια ευκαιρία για τη Νίκη και αυτό γιατί υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος γα την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Περίπου 100 με 120 φίλοι της Νίκης βρέθηκαν στο γήπεδο του Αιγινιακού ενισχύοντας τις προσπάθειες των παικτών του Κώστα Βελιτζέλου. Ντεμπούτο με την φανέλα της Νίκης έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Λίμα και Ιορδανίδης.
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Αιγίνιο επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Πολλές οι δυνατές μονομαχίες, αρκετές κάρτες, τέσσερα γκολ και αρκετές καλές φάσεις για να επιτευχθούν περισσότερα τέρματα ήταν το σκηνικό στα πρώτα 45 λεπτά. Εκτός αρχικής ενδεκάδας τέθηκε ο Μπαλαράμπε ο οποίος τραυματίστηκε στο ζέσταμα. Κακός ο αγωνιστικός χώρος, δυσκόλεψε πάρα πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Ο αγώνας ξεκίνησε με γκολ για τον Αιγινιακό. Στην πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Ντίντακ βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπουρτζή , σούταρε η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο ισπανός επιθετικός του Αιγινιακού δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Ψυχρολουσία για τη Νίκη που κλήθηκε από πολύ νωρίς να παίξει με την «πλάτη στο τοίχο». Στο 16 ο Ελευθεριάδης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τη Νίκη. Στο 24′ ο Καρακατσάνης έπιασε ένα σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Νίκη στο 36′ . Ο Κανελλόπουλος έκανε το κοντρόλ της μπάλας στην καρδιά της άμυνας του Αιγινιακού , απέφυγε έναν αντίπαλο, το σουτ όμως που έπιασε εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Τόλιος. Στην συνέχεια, και για την ακρίβεια δευτερόλεπτα μετά, ο Κανελλόπουλος θα χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη καθώς το σουτ που επιχείρησε από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή ήταν άστοχο. Ένα καταστροφικό δίλεπτο ήταν αρκετό για τη Νίκη για να “στραβώσει” εντελώς το παιχνίδι. Στο 40΄και στο 41΄ο Καρακατσάνης για τον Αιγινιακό σημείωσε δυο γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στην πρώτη περίπτωση αξιοποίησε ωραία σέντρα του Αραμπατζή και με κεφαλιά έκανε το 2-0 ενώ στην δεύτερη και πάλι με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Γιαζιτζόγλου σημείωσε το 3-0 για την ομάδα του. Πριν όμως ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Ελευθεριάδης ξαναέβαλε τη Νίκη στο παιχνίδι αυξάνοντας τις ελπίδες για κάτι καλό στην επανάληψη, όταν εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Τόλιου και από κοντά μείωσε σε 3-1.
Η Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους παίκτες του Αιγινιακού να προσπαθούν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις. Πολλά τα λάθη από τους παίκτες και των δυο ομάδων με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 49΄ο Πέντα επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 56′ ο Γκούρτσας με προβολή από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπουρτζή, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Δυνατό πρέσινγκ από πλευράς Αιγινιακού σε όλο το μήκος και πλάτος γηπέδου για να μην αφήσουν τους κυανόλευκους να πλησιάσουν τα καρέ του Τόλιου. Η Νίκη μπορεί να κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Γι αυτό το λόγο ο Κώστας Βελιτζέλος με τις αλλαγές που έκανε, πέρασε “φρέσκους” παίκτες στο κέντρο αλλά πάλι το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε. Στο 83’ ο Γκούρτσας έπιασε το σουτ ο Παπουρτζής έδιωξε σε κόρνερ, με το Βολιώτικο συγκρότημα να μην κάνει ούτε φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό 3-1 σε συνδυασμό με τη νίκη της Α.Ε. «Καραϊσκάκης», μεγάλωσε για την ώρα την απόσταση που είχε η Νίκη από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά όλοι στις τάξεις της ομάδας υποστηρίζουν ότι χάθηκε μόνο μια «μάχη» κι όχι ο «πόλεμος»
Οι συνθέσεις:
Αιγινιακός: Τόλιος, Αραμπατζής, Λιόλιος, Αντωνιάδη, Καρακατσάνης (83΄ Κουτσοσπύρος), Ζούρκος, Γιαζιτζόγλου, Πέντα (70΄ Γουέλκαμ), Μουτάφσκι, Γκούρτσας, Ντίντακ (76΄ Σαββίδης).
Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Κοτίτσα, Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος, Ιορδανίδης (62′ Μέτσε), Λίμα (31΄ Κυπτίου), Ιβανίδης (80΄ Τσορμπαντζής), Ελευθεριάδης, Αναστασίου, Κανελλόπουλος.

Πηγή: magnesiasports

Φαρκαδόνα-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 3-4 
Αν και ήθελε μόνο τη νίκη η Φαρκαδόνα τα έκανε μούσκεμα στο ματς με τη Νεοκαισάρεια.
Η ΑΕΦ ηττήθηκε με 4-3 από τον Αχιλλέα στο γήπεδο του Νεοχωρίου με την ομάδα της Πιερίας να παίρνει τη νίκη με γκολ του Κωστόπουλου στο 90΄.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 44΄με τον Καρατζόγλου (0-1) με τον Ψύρρα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 50΄. Ωστόσο ο Αχιλλέας με γκολ των Κωστόπουλου και Παναγιωτίδη στο 52΄και στο 54΄ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 1-3.
Ο Μηνάς στο 70΄ μείωσε σε 2-3 και ο Φορτούνης στο 74΄έγραψε το 3-3.
Στο 80′ οι παίκτες του Μίκι Τσίρκοβιτς έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν από σουτ του Φορτούνη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Βασιλειάδη η ΑΕΦ από κει και πέρα πίεσε χωρίς να προσέχει τα μετόπισθεν και έτσι ο Κωστόπουλος στο 90΄πέτυχε το 3-4 για την ομάδα της Νεοκαισάρειας.

Πηγή: goaltrikala

Γ΄ Εθνική
Κυριακή 17/1 – 15:00


2ος όμιλος – 19η αγωνιστική
Φαρκαδόνα-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 3-4 ΤΕΛΙΚΟ
Εθνικός Φιλιππιάδας-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
Οπούντιος Μαρτίνου-Ρήγας Φεραίος 0-2 ΤΕΛΙΚΟ
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Θεσπρωτός 0-2 ΤΕΛΙΚΟ
Τύρναβος-Δωτιέας Αγιάς 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Φωκικός-Πιερικός 0-3 α.α
Αιγινιακός-Νικη Βόλου 3-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Πύδνα Κίτρου

1ος όμιλος – 19η αγωνιστική
Απόλλων Κρύας Βρύσης-Άρης 1-2 ΤΕΛΙΚΟ
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-FC Σερρών 3-0 α.α
Εορδαϊκός-Κοζάνη ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Έβρος Σουφλίου 4-0 ΤΕΛΙΚΟ
Καμπανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0 ΤΕΛΙΚΟ
Εθνικός Αγιονερίου-Δόξα Δράμας 0-0 ΤΕΛΙΚΟ
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Νέστος Χρυσούπολης 1-4 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΠΕ Λαγκαδά-Θύελλα Φιλώτας 2-0 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Καβάλα
4ος όμιλος – 15η αγωνιστική
Αστέρας Βάρης-Γλυφάδα 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ιωνικός-Τριγλία Ραφήνας 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
ΠΑΟ Κρουσώνας-Κηφισιά 1-2 ΤΕΛΙΚΟ
Ηλυσιακός-Ατρόμητος Πειραιά 4-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ιάλυσος-Ηράκλειο 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (14:15)
Τράχωνες-Ερμής Ζωνιανών ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν ταξίδεψε η φιλοξενούμενη ομάδα
Επισκοπή-Εθνικός 1-2 ΤΕΛΙΚΟ
Φωστήρας-ΟΦΗ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ

http://www.mikriliga.com