Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη του Συλλόγου Βλάχων στο Δήμαρχο Βέροιας

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, όπως αναδείχθηκε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του συλλόγου, συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος
Βοργιαζίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Οι εκπρόσωποι του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων, το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, Δημήτρη Πίσκο και τους Γιάννη Μητριτώνη, Νούλη Αναστασίου, Χάιδω Ζήση, Ολυμπία Μπέτσα, Πέτρο Φύκατα, Γεώργιο Τσίρη και Αθηνά Σιαμίκου, αντάλλαξαν ευχές με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΔΣ για τη νέα χρονιά, προσφέροντας παράλληλα στον κ. Βοργιαζίδη ένα ημερολόγιο του συλλόγου για το 2016.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία του δήμου με το σύλλογο όπως για παράδειγμα η κατασκευή ηρώου προς τιμήν των Βλάχων Ηρωίδων στην τοπική κοινότητα Κάτω Βερμίου (Σέλι) καθώς κι άλλες ιδέες για κοινές πρωτοβουλίες στο μέλλον.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βούληση να συνεχιστεί η διαχρονικά καλή συνεργασία του Δήμου Βέροιας με το Σύλλογο Βλάχων, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος θα στηρίξει το έργο του συλλόγου στην κατεύθυνση ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.