Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

  Δύο μεγάλες Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τα στελέχη και τους εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.



Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης – Εκάβη, στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης.


Συγκεκριμένα, στις 5.00 το απόγευμα προηγήθηκε η 1η εκδήλωση Προέδρων και Μελών Εκκλησιαστικών Συμβουλίων - Ερανικών Επιτροπών, Ιεροψαλτών και Νεωκόρων. Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η ζωή μας κατά τον ι. Χρυσόστομο».


Στις 7.00 το απόγευμα ακολούθησε παρόμοια εκδήλωση Εθελοντών Ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών δράσεων (Πνευματικών Κέντρων, Γηροκομείου, Συσσιτίου, Τροφοδότη, Καταστήματος Ενδυμάτων, Κοινωνικού Φροντιστηρίου) και μελών Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων. Συμμετείχαν επίσης κλιμάκια Εθελοντριών και Σαμαρειτών του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο ίδιος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα: «Η ελεημοσύνη κατά τον ι. Χρυσόστομο».


Και οι δύο εκδηλώσεις περιλάμβαναν κοπή Βασιλόπιττας, βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα από τη Χορωδία Αγοριών της ΓΕΧΑ Κατερίνης και τραγούδια από τη Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κατερίνης.


Παρόμοια εκδήλωση με κοπή βασιλόπιττας είχε γίνει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, για τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας. Η διοργάνωση ιδιαίτερης εκδήλωσης για τα νεότερα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας έγινε τόσο για την αποσυμφώρηση των μεγάλων υπόλοιπων εκδηλώσεων, αλλά και διότι τότε κρίθηκε προσφορότερος ο χρόνος, καθώς οι φοιτητές και μαθητές λυκείου ευκολύνονταν να συμμετάσχουν κατά την περίοδο των διακοπών.


Και οι δύο εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την εκκλησιαστική διακονία τους, η οποία –όπως επισήμανε- εδεν είναι απλώς προϊόν αλτρουισμού αλλά προϊσόν της πίστεως προς τον Θεό. Ευχαρίστησε, επίσης τον ομιλητή και τις χορωδίες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


Και τις δύο εκδηλώσεις συντόνισε και παρουσίασε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.