Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ

Η έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ αναμένεται να επηρεάσει θετικά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, είπε στην EurActiv.gr στις Βρυξέλλες ο
ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.
Υποστηρικτής της υποψηφιότητας Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή, ο κ Κύρτσος προβλέπει ότι πολλοί ψηφοφόροι από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι «υποστηρίζουν τις ιδέες» του νέου αρχηγού της ΝΔ και ότι είναι πολύ πιθανό να στραφούν στη ΝΔ.
«Ο κ Μητσοτάκης αναμένεται να εισάγει ένα στοιχείο ανταγωνισμού στην ελληνική πολιτική σκηνή και να αναγκάσει την κυβέρνηση Τσίπρα να γίνει πιο αποτελεσματική απέναντι σε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω πτώση στη δημοτικότητά του», πρόσθεσε.
Οι διαφαινόμενες εξελίξεις στο Ποτάμι επιβεβαιώθηκαν χθες (11 Ιανουαρίου) από τις δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος μιλώντας στην EurActiv είπε ότι «η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία οφείλει να προβληματίσει και το Ποτάμι».
«Οι πολίτες φαίνεται ότι αναζητούν πολιτική έκφραση πέρα από λαϊκισμούς και συγκυριακές σκοπιμότητες», είπε με νόημα ο κ Θεοχάρης.
Σπυράκη: Η ΝΔ άλλαξε κεφάλαιο
Για την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, το κόμμα άλλαξε κεφάλαιο.
Σχολιάζοντας στην EurActiv.gr το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να  συσπειρώσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας για να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.
«Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει μια και καλή στην Ελλάδα το βιβλίο του λαϊκισμού και της ανεπάρκειας», τόνισε.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να γνωρίζει ότι έχει πλέον έναν αξιόπιστο συνομιλητή, ο οποίος όχι μόνο θα μπορεί να εξηγεί πώς έχει η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο θα προσπαθεί πάντα να διεκδικεί το καλύτερο για την Ελλάδα.  Είμαι σίγουρη ότι οι εταίροι μας από την πρώτη στιγμή θα καταλάβουν πως η ΝΔ είναι και πάλι η δύναμη που μπορεί να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στη χώρα».
Ικανοποίηση στο ΕΛΚ
Στο μεταξύ, την πεποίθηση ότι ο νέος ηγέτης της ΝΔ είναι «ικανός να διατηρήσει την ενότητα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα», εξέφρασε σήμερα (12 Ιανουαρίου) στην EurActiv.gr ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόσεφ Ντολ.
«Ελπίζω το κόμμα να μπορέσει να ενώσει τον ελληνικό λαό πίσω από μια κοινή ατζέντα», επεσήμανε.
Σαράντης Μιχαλόπουλος, Βρυξέλλες