Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Στον επίλογο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 Δήμος Κατερίνης: Στον επίλογο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ακούσματα – θησαυροί του τόπου μας, δημιουργίες διαχρονικές που φέρουν τη σφραγίδα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, κάλαντα και εκκλησιαστικοί ύμνοι παρουσιάστηκαν σε μία ξεχωριστή Χορωδιακή Συνάντηση Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης.

Η εκδήλωση, με την οποία έκλεισε η αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του 2ου-5ου Γ.Ε.Λ., το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και διοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Παράλληλα, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα των διοργανωτών για την συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες.

Παρθένα Μακρίδου- Παρτσαλίδου: «Εκδήλωση για ιερό σκοπό»
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη απηύθυνε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, Παρθένα Μακρίδου- Παρτσαλίδου, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με την αποψινή εκδήλωση, η οποία έχει ιερό σκοπό, καθώς είναι εκδήλωση αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας για τους πρόσφυγες ολοκληρώνεται το ποιοτικό και πλούσιο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων, το οποίο, σε συνεργασία με φορείς του τόπου μας διοργανώσαμε στον Δήμο Κατερίνης. Ευχαριστώ για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης τον Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. κ Γεώργιο, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ομάδα Σαμαρειτών, τα χορωδιακά σχήματα και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.  Καλή χρονιά σε όλους».

Όχημα στο πλούσιο μουσικό - εορταστικό πρόγραμμα ήταν δώδεκα χορωδιακά σχήματα της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ειδικότερα, συμμετείχαν τα Χορωδιακά Σχήματα: της Εστίας Πιερίδων Μουσών, των Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης «Ολύμπια Ωδή», των  Συλλόγων: Ιεροψαλτών «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», «Θρακική Εστία», «Νοσταλγοί της Παράδοσης», Μικρασιατών,  «Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης» Κορινού, των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου Σφενδάμης, Αγίου Χαραλάμπους Σιδηροδρομικού Σταθμού, Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς, Όμιλος Χορωδιών Ολύμπου, Ελάφου & Καλλιθέας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ», του Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης Ν. Τραπεζούντας» & Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού και της Νεοκαισάρεια.
Στο τέλος της εκδήλωσης, σύσσωμος ο κόσμος  σηκώθηκε αυθόρμητα και έψαλλε μαζί με όλες τις χορωδίες  τα κάλαντα, προσθέτοντας στην εκδήλωση μια πινελιά μεγαλοπρέπειας και συγκίνησης.