Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

"Μη τρελαθούμε κιόλας!!!" - Παρέμβαση... του Γιώργου Τόλιου

Μη τρελαθούμε κιόλας!!!
Του Γεωργίου Τόλιου
Μέλους της γραμματείας ΠΑΜΕ Πιερίας

«Η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο», Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1989.
«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.»
Δ. Σολωμός
 Είναι παράξενο το πόσο επίκαιρες μπορεί να είναι κάποιες ρήσεις μεγάλων ανδρών, που ειπώθηκαν σε άλλες εποχές και  για καταστάσεις του παρελθόντος. Σήμερα ζούμε τη σχιζοφρένεια  κομματάρχες της δεξιάς, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων δηλωμένοι μνημονιακοί και ευρωληγούρηδες, όλοι μαζί να υπερβαίνουν εαυτόν και ιδεολογία και να τάσσονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.
Μου είναι αδύνατο να καταλάβω πώς ο κομματάρχης της  ΝΔ του  ΠΑΣΟΚ, και των λοιπών κομμάτων που επί τόσα χρόνια ασκούσαν αντιλαϊκές πολιτικές είτε με τη δικαιολογία της μνημονιακής υποχρέωσης, είτε ασκώντας τον ρόλο για τον οποίο υπάρχουν, δηλαδή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ΤΩΡΑ μας λένε ότι συμπάσχουν με τους αγρότες, είναι στο πλευρό τους, αγωνίζονται μαζί τους μέχρι τελικής….. πτώσης;, και  τέλος πάντων δεν θέλουν ούτε μείωση συντάξεων, ούτε αύξηση ορίων ηλικίας, ούτε περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ούτε οποιοδήποτε άλλο αντιλαϊκό μέτρο.
Ποιος ψήφισε   το 3ο μνημόνιο μαζί με την αριστεροδεξιά κυβέρνηση τον Αύγουστο;
Ποιος είχε θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου;
Τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια  που είχαν την κυβέρνηση τα κόμματα των σημερινών κροκόδειλων, που είναι τάχα στο πλευρό των αγροτών;  Είναι ή δεν είναι υπεύθυνοι για το 1,5 εκατομμύριο άνεργων, τις 300 χιλιάδες νέων που μετανάστευσαν, τις χιλιάδες των αυτοκτονιών της τελευταίας πενταετίας, το ότι το 30% του λαού λιμοκτονεί ζώντας  με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, τους χιλιάδες άστεγους που ψάχνουν το φαγητό τους στα  σκουπίδια, την μείωση του εισοδήματος όλων  μας κατά 50% τα τελευταία 6 χρόνια, την αποψίλωση μιας σειράς εργατικών δικαιωμάτων.  Κι αν τα παραπάνω είναι αλήθεια, (που είναι χωρίς αμφιβολία) πώς μπορούν να στηρίζουν και τα κόμματα τα υπεύθυνα για την καταστροφή της ζωής μας,… και τους αγρότες;
Κάτω από κανονικές συνθήκες,  το γεγονός ότι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι κομματάρχες «είναι στο πλευρό το αγροτών» και φωτογραφίζονται στα μπλόκα θα αντιμετωπίζονταν  σαν ανέκδοτο. Σήμερα όμως αποτελεί την  σχιζοφρενική κατάσταση Νο1.
Ακολουθεί η σχιζοφρενική κατάσταση Νο2:  Ο λαός αντιστέκεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ο λαός αγωνίζεται για να μη περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα , οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια σε νέες μειώσεις μισθών  και συντάξεων , ενάντια  σε νομοσχέδια  της κυβέρνησης που φέρνουν νέες ανατροπές στα δικαιώματά μας.
Και η κυβέρνηση τι κάνει; Στελέχη της δηλώνουν  ότι συμπαραστέκονται στους αγώνες του λαού ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η ίδια!!!! Βουλευτές της συμμετέχουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις ( και έχουν την απαίτηση να μην υπάρχουν λαϊκές αντιδράσεις για την προκλητική τους παρουσία). Βουλευτές της επισκέπτονται μέχρι και τα μπλόκα των αγροτών για να τους πουν ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και συμπαραστέκονται στους αγώνες τους. Και όταν τους ζητείται να δεσμευτούν ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο- λαιμητόμο του ασφαλιστικού τότε αρχίζουν «άλλα λόγια  ν΄ αγαπιόμαστε». Σχιζοφρένεια Νο2; ή  η κουτοπονηριά του οπορτουνιστή, που σκέφτεται ότι αν πω, πως είμαι υπέρ της απεργίας, τότε ο «ανόητος» εργαζόμενος που είναι εναντίον μου, θα ταχθεί κατά της απεργίας λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στην… κυβέρνηση  και να απεργήσει!! Είτε μας θεωρούν ανόητους, είτε το λένε… σοβαρά ότι στηρίζουν τους αγώνες που γίνονται ενάντια την πολιτική τους,…. κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.(στα μυαλά ορισμένων…)

Τέλος, καλό είναι να βλέπει και να ξαναβλέπει ο Λαός, οι αγρότες, οι εργάτες, οι άνεργοι. ποιός τους κτυπάει στην πλάτη και ποιος ευθύνεται για τα βάρη που κουβαλά στην πλάτη. Να βλέπει και να κρίνει τα λόγια και τα έργα όλων όσων του κάνουν τον φίλο, και να βγάζει τα συμπεράσματά του.
Για να μη επαληθευτεί και πάλι  η ρήση του εθνικού μας ποιητή: «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.» στις 4 φλεβάρη να σκεφτεί καλά ο καθένας, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.  Να είναι με τους απεργούς και να είναι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  στην Πλ. Ελευθερίας.
Κατερίνη 27-1-2016


Υ.Γ.  Εδώ ο κόσμος καίγεται και η….βουλεύτρια κάνει ερωτήσεις και δημοσιεύει απαντήσεις για  «για τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διεξαγωγή του προγράμματος μεταφοράς μαθητών/τριών της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης»