Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για τον ερχομό του νέου έτους πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, στην έδρα της Περιφερειακής
Ενότητας Πιερίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεωργίου και του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτη, π. Βαρνάβα  Λεοντιάδη, που ευλόγησαν  τη βασιλόπιτα  και ευχήθηκαν  σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υποδέχτηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και αντάλλαξαν ευχές με τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Πιερίας, εκπροσώπους τοπικών φορέων-συλλόγων και πλήθος κόσμου.


«Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευτυχία, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και προκοπή. Για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το επίκεντρο παραμένει ο άνθρωπος και με ‘’αντίδοτα’’ στην οικονομική κρίση την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, θα καταφέρουμε να στηρίξουμε το συνάνθρωπο, να απαλύνουμε τον πόνο του  και να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του. Μόνο ενωμένοι, με κοινωνική ευαισθησία  και με ισχυρό το αίσθημα της ανθρωπιάς θα μπορέσουμε να απλώσουμε ΄΄χέρι βοηθείας΄΄ σε όσους μας χρειάζονται και να απαντήσουμε στις ανάγκες τους , να ανακουφίσουμε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να σταθούν με αξιοπρέπεια και πάλι στα πόδια τους και να ενταχθούν στην κοινωνία που εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης βρέθηκαν στο περιθώριο» ανέφερε στο χαιρετισμό της η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο της φετινής τελετής βράβευσε
τον Πρόεδρο της Σχολής Γονέων Κατερίνης, κ. Κωνσταντίνο Κορομπίλη, την Πρόεδρο του  “Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου” κ. Μαρία Γκριμούλα και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ορχήστρας Νέων Δίου και μαέστρο , κ. Νίκο Πατρή, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην προαγωγή της πολιτιστικής και πνευματικής καλλιέργειας  και τη σπουδαία συμβολή τους στην ενίσχυση της τέχνης, του λόγου  και της καλλιτεχνικής έκφρασης.

  
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της προς τους τιμωμένους για τη συμβολή τους στη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου και για το σοβαρό έργο που επιτελούν για την ενημέρωση, κατάρτιση και επιμόρφωση του πληθυσμού σε διάφορα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, τους γονείς, τους νέους κ.α.


Το εορταστικό κλίμα στην τελετή διαμόρφωσε η Ορχήστρα Νέων Δίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή και η Φιλιώ Ζέρβου, με τις πρωτοχρονιάτικες μελωδίες που ‘’χάρισαν’’  στους παριστάμενος της εκδήλωσης .


Τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, στους παρευρισκομένους μοιράστηκε  η καθιερωμένη βασιλόπιτα και οι τυχεροί που κέρδισαν  το φλουρί είναι  η πρώην Βουλευτής Πιερίας, κ. Μαρία Μίχου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Νίκος Χηνόπουλος.