Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΣ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,   
Ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου με την τρόικα  να αποτελειώσουν
σχετικά με το ασφαλιστικό, έρχεται τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το κουαρτέτο, την Ε.Ε., και το  Δ.Ν.Τ. για να βάλουν την ταφόπλακα για όλους τους ασφαλισμένους παλιούς και νέους. Αφού για χρόνια τώρα με τη βούλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, έπαιξαν τα αποθεματικά των ταμείων  στο χρηματιστήριο, έδωσαν δανεικά και αγύριστα στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις, έδωσαν φοροαπαλλαγές και απαλλαγές οφειλών στο μεγάλο κεφάλαιο  κ.α., έρχονται τώρα, οι νέοι σωτήρες  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σώσουν  το ασφαλιστικό. Παλιά μου τέχνη κόσκινο!
Κρατούν όλα τα προηγούμενα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια των προηγούμενων  κυβερνήσεων, με τις οποίες υποτίθεται οτι διαφωνούν, και φέρνουν  νέο  νομοσχέδιο που έχουν ως κοινό τους στοιχείο, τη μείωση των ήδη πάνω 50% μειωμένων συντάξεων, τη μείωση των δαπανών για υγεία και πρόνοια, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την αύξηση των ορίων ηλικίας για να κάνουν ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη. Τα δε επιχειρήματα  όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι  ίδια.  
Το νέο αντιασφαλιστικό προσχέδιο που πρέπει να εγκριθεί και από τους εταίρους τους, προβλέπει: Νέες μειώσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, την   αύξηση  των ορίων  ηλικίας στα 67  χρόνια για όλους εργαζόμενους, τη μείωση των δαπανών για την υγεία με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους τους ασφαλισμένους, μεγαλύτερη  συμμετοχή  στα φάρμακα, τις εξετάσεις, τα νοσήλια, τα εμβόλια, κ.α. Ενώ  τα 40 χρόνια ασφάλισης για πλήρη σύνταξη και οι 4500  ημέρες ασφάλισης για μειωμένη, με  τον εργασιακό μεσαίωνα, τις  ελαστικές μορφές απασχόλησης,  γίνεται όνειρο θερινής νυκτός για τις  νεότερες γενιές. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει  η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα  αφεντικά της, την αστική τάξη. Για τον  λόγο αυτόν τον στήριξε  το κεφάλαιο για να γίνει κυβέρνηση. Για να κάνει τη βρώμικη δουλειά προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, η Ε.Ε.,  για ακόμα πιο φθηνούς εργάτες.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, Ο μόνος που μπορεί να ανακόψει αυτόν τον κατήφορο και να  αποτρέψει τα  χειρότερα, είναι ο εργατικός λαϊκός αγώνας μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα. Η απάντηση πρέπει να είναι μια και αποφασιστική για  μην επιτρέψουμε να φτάσει ποτέ αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα στη βουλή. 
Η  απεργία που κήρυξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ανάμεσα τους η ομοσπονδία τροφίμων με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, πρέπει να είναι καθολική. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!   ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!             Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΚΑΛΑΣ!