Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο άνεργος Έλληνας που ταΐζει τους άστεγους...

Ένας ήρωας ζει ανάμεσά μας και μας υπενθυμίζει ότι αλληλεγγύη σημαίνει θυσία.
Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος ή αλλιώς ο «Άλλος Άνθρωπος» αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα ανθρώπου ο οποίος με την αποκλειστική βοήθεια απλών ανθρώπων και χωρίς καμία στήριξη από δήμους, την εκκλησία ή φιλανθρωπικές οργανώσεις, φροντίζει να χαρίζει καθημερινά ένα πιάτο φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Το παράδειγμά του αποτελεί μία ακόμη ιστορία της κρίσης μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι αρετές που κρύβει ένας άνθρωπος μέσα του, η ανιδιοτέλεια, η καλοσύνη, η αλληλεγγύη. Θύμα της ανεργίας και ο ίδιος, αδυνατώντας να βρει εργασία για κάποιους μήνες και σοκαρισμένος από την εικόνα δύο παιδιών που έψαχναν τροφή στα σκουπίδια, πήρε την απόφαση να αναλάβει δράση.  Έφτιαξε τοστ, βγήκε στην αγορά και ξεκίνησε να τα μοιράζει.
Στην αρχή κανείς δεν τα έπαιρνε, μέχρι που κατάλαβε ότι ήθελαν να φάνε μαζί του. Έκτοτε, εδώ και δύο χρόνια, μαγειρεύει καθημερινά στον δρόμο με πολλούς εθελοντές. Η δράση του περιγράφεται στο blog «Ο Άλλος Άνθρωπος», μέσα από το οποίο μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί και να αναζητήσει τρόπους συνεισφοράς.
Μέσα από ένα βίντεο περίπου 5 λεπτών έγινε μία πρώτη απόπειρα να παρουσιαστεί η δράση  στο ευρύ κοινό ενώ τον Φεβρουάριο που μας πέρασε και μετά από ψηφοφορία δόθηκε η δυνατότητα αυτό το σύντομο βίντεο να γίνει ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, σε μία προσπάθεια να προβληθεί ένα «ανθρώπινο» παράδειγμα που θα εμπνεύσει και θα ενεργοποιήσει όλους μας.
Σε τέτοιες θυσίες τα πολλά λόγια είναι περιττά: