Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με αγρότες της περιοχής

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Η   κυβέρνηση να επανεξετάσει υπεύθυνα και προσεκτικά τα ζητήματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού
προς όφελος των αγροτών,  αναλογιζόμενη το σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην αναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας»


Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  επισκέφθηκε ομάδα αγροτών της Πιερίας, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, στο γραφείο της  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αποτελούμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και αγρότη, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κ. Χρήστο Βάγια και τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, κ. Γιώργο Τοπάλη.

Οι αγρότες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στις αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό που -όπως τόνισαν- θα πλήξουν σημαντικά το εισόδημά τους και θα αφανίσουν τον αγροτικό κόσμο και προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πληθυσμός,  άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στον προβληματισμό και στους αγώνες  τους.


« Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και η  ενίσχυση και ανάπτυξή του αποτελεί για μας προτεραιότητα καθώς για την Πιερία αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της τοπικής οικονομίας. Καταβάλλουμε  κάθε προσπάθεια -πάντα με γνώμονα τη στήριξη των παραγωγών, την αύξηση του εισοδήματός τους, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και υπαίθρου κ.α -να προωθούμε τα ζητήματα που  αφορούν τον αγροτικό κόσμο » επεσήμανε  η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχήθηκε η  κυβέρνηση να επανεξετάσει υπεύθυνα και προσεκτικά τα ζητήματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού προς όφελος των αγροτών,  αναλογιζόμενη το σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην αναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας.