Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πέντε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ μπλεγμένοι στην υπόθεση υποψήφιου βουλευτή με τις μίζες

"Συναγερμός" σήμανε στην κυβέρνηση, μετά την είδηση ότι συνελήφθη για μίζα, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Έψαχναν να βρουν ποιο είναι αυτό το πρόσωπο. Μετά την πρώτη
αναστάτωση, αποκαλύφθηκε ότι το πρόσωπο αυτό, ήταν από τους Οικολόγους Πράσινους.
Ο λόγος για τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, όπως αποκάλυψε η εκπομπή “LiveNews” του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Epsilon”. Πρόκειται για υποψήφιο βουλευτή στην Αρκαδία και υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, ο οποίος πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ένα ποσό που φέρεται να είχε ζητήσει ως μίζα από αγρότη - επιχειρηματία από τη Θήβα.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον πέντε υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και μια φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος και ένας σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για πρόσωπο που ήταν ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου, είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε επανέλθει ως σύμβουλος.
Τα παραπάνω άτομα δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου, ενώ επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμα ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση




Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πρόσφατη καταγγελία επιχειρηματία, σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το έτος 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του.
Στη συνέχεια ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν ομοίως για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.
Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, παρέπεμψε τον καταγγέλλοντα στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλα 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.
Περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, χθες το πρωί σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αθήνας.
Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.


Τελικά σε ποιο κόμμα ήταν;


Όσο τώρα για το... από πού προέρχεται ο υπόψηφιος βουλευτής; Αυτό αποτέλεσε γρίφο για αρκετές ώρες. Αρχικά ακούστηκε ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου είπαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τους Οικολόγους Πράσινους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι με τη σειρά τους, λένε ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και αποτελλεί επιλογή του Αλέξη Τσίπρα! Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων:



http://www.newsit.gr/