Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πώς να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά το Google

Διαβάστε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να βρίσκετε πιο εύκολα αυτό που ψάχνετε στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, αλλά και να κάνετε ένα διάλειμμα!
Δείτε μερικά μυστικά αναζήτησης και αστεία tips που είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε…

1. Μπορεί να τα ψάχνετε όλα «λάθος»
Αν θέλετε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας με τη λέξη «ιστοσελίδα». Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε μια είδηση με τα τέλη κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα newsbeast, γράψτε: «site:newsbeast.gr τέλη κυκλοφορίας».
2. Οι «άχρηστες» μικρές λέξεις
Λέξεις όπως «το» ή «και» αγνοούνται από το Google οπότε δεν χρειάζεται να τις βάζετε. Αν ωστόσο πρόκειται για συγκεκριμένη φράση πχ τίτλο βιβλίου πρέπει να τις συμπεριλάβετε. Για καλύτερα αποτελέσματα βάζετε εισαγωγικά (“…»).
3. Το Google έχει… χιούμορ
Η φράση «Μήπως εννοείτε…;» μπορεί να σας βοηθήσει μπορεί και όχι, αλλά μπορεί επίσης να έχει αστείο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να παίξετε με τις λέξεις αν έχετε χρόνο.
4. Μπορείτε ακόμα να παίξετε… Pacman
Το Μάιο του 2010, το Google Doodle είχε ένα διαδραστικό παιχνίδι Pacman που «κόλλησε» χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως. Μπορείτε ακόμα να σπαταλήσετε λίγες ώρες παίζοντας το αγαπημένο σας παιχνίδι online απλά πατώντας «Play Pac-man» στην αναζήτηση. Ακόμη και τα «εξαφανισμένα» παιχνίδια υπάρχουν κάπου στο διαδίκτυο
5. Μπορείτε να «τρελάνετε» το Google
Απλά πληκτρολογήστε στην αναζήτηση «Do a barrel roll» και θα έρθουν τα πάνω-κάτω. Κάτι παρόμοιο κάνει και η λέξη «askew» που… στραβώνει την οθόνη!
6. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λογότυπο της Google
Μπορείτε να κάνετε τη σελίδα σας στο Google πολύ… δική σας, με τη βοήθεια του Goglogo. Με το Goglogo, μπορείτε να προσαρμόσετε το λογότυπο της Google σε ό, τι κείμενο θέλετε. Δοκιμάστε το!
7. Είναι μια αριθμομηχανή
Για μια γρήγορη απάντηση σε μια μαθηματική εξίσωση απλά πληκτρολογήστε την στη μηχανή αναζήτησης. Πατήστε για παράδειγμα 5-2.
8. Είναι μια πραγματική… σφαίρα
Δεν σας αρέσει η επίπεδη οθόνη της Google! Δοκιμάστε το Google Sphere και θα τα δείτε όλα να γυρίζουν!

Πηγή: techit.gr