Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πώς θα απολυθούν 15000 εργαζόμενοι από τα κανάλια όταν δουλεύουν συνολικά 2638!

Τα κανάλια λένε για 1500 εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους εάν κλείσουν κάποια από αυτά. Η κυβέρνηση μιλάει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα
ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας είναι 2638!!
Ποιον να πιστέψουμε τελικά;;;

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο που αλιεύσαμε από το site iefimerida.


Η κυβέρνηση για τα κανάλια που θα κλείσουν: «Δεν θα απολυθούν 15.000 εργαζόμενοι»
Από το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν τον πόλεμο με τα κανάλια, με αφορμή το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Τώρα η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως όλα τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας έχουν 2.639 εργαζόμενους. Τονίζει δε πως είναι ψεύτικα τα στοιχεία που δίνουν όσοι κάνουν λόγο πως αν κλείσουν τα κανάλια θα χάσουν τη δουλειά τους 15.000 άτομα. 
Παράλληλα το Μαξίμου αφήνει αιχμές για τις εργασιακές συνθήκες στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς υποστηρίζοντας πως σε ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας διαπιστώθηκε ότι η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας είναι, πολύ συχνά, προβληματική.
Τι υποστηρίζει το Μαξίμου
Όλα μαζί τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας έχουν 2.639 εργαζόμενους. Δεν λένε αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι κινδυνεύει η δουλειά 15.000 ανθρώπων.
Ισως το πιο «πολυφορεμένο» επιχείρημα όσων πολεμούν τη μεταρρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που φέρνει η κυβέρνηση είναι ότι «ο αριθμός των τεσσάρων αδειών θα έχει συνέπεια 15.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους». Το ακούσαμε κατά κόρον, τις τελευταίες μέρες, από τα τηλε-παράθυρα.
Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει. Διότι, για να χάσουν 15.000 άνθρωποι τη δουλειά τους, θα έπρεπε βέβαια -όλα μαζί- τα ιδιωτικά κανάλια να απασχολούν τουλάχιστον τόσους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας εργάζονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, 2.639 άνθρωποι. Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας, ανά τηλεοπτικό σταθμό:
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) 
  • MEGA 540
  • ALPHA 537
  • ΑΝΤ1 509
  • STAR 387
  • ΣΚΑΪ 340
  • Ε TV 206
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 61
  • ART 59
  • ΣΥΝΟΛΟ 2.639
πηγή: σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»
Πώς γίνεται, λοιπόν, να απειλείται η δουλειά 15.000 ανθρώπων, όταν όλα μαζί τα κανάλια απασχολούν 2.639; Προφανώς, με τον ίδιο τρόπο που μονίμως εκτοξεύονται στοιχεία χωρίς καμία τεκμηρίωση, καμία επίσημη πηγή και –εν τέλει- καμία σοβαρότητα.
Μάλιστα, από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει τους τελευταίους μήνες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκύπτει ότι και η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια είναι, πολύ συχνά, προβληματική. Διαπιστώνονται, συστηματικά, η μη καταβολή δεδουλευμένων, υπερωριών και επιδομάτων, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, περιπτώσεις απασχόλησης ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας (συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμβάσεις δανεισμού, εργολαβίας και μπλοκάκια).

Πηγή: Η κυβέρνηση για τα κανάλια που θα κλείσουν: «Δεν θα απολυθούν 15.000 εργαζόμενοι» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/251553/i-kyvernisi-gia-ta-kanalia-poy-tha-kleisoyn-den-tha-apolythoyn-15000-ergazomenoi#ixzz40Qk0ysDn


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ