Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Με συναυλία του Στέφανου Κορκολή γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης

 Με την Συναυλία του Στέφανου Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη
Τα 29α γενέθλιά του γιόρτασε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης


Τα 29α γενέθλιά του γιόρτασε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης,  με «μουσικό όχημα» την συναυλία - «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» κλασικών έργων και λυρικών τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, σε διασκευές του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη και πιανίστα Στέφανου Κορκολή. Η εκδήλωση, στο ασφυκτικά γεμάτο Πνευματικό Κέντρο εξελίχθηκε σε μία μαγευτική βραδιά, στη διάρκεια της οποίας, ο Στέφανος Κορκολής γοήτευσε το ενθουσιώδες  κοινό της Κατερίνης, το οποίο υποκλίθηκε στο ταλέντο του δημοφιλούς μουσικοσυνθέτη και ταξίδεψε με την υπέροχη φωνή της νεαρής ταλαντούχας ερμηνεύτριας  Σοφίας Μανουσάκη.  Ξεχωριστή στιγμή της γιορτής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αποτέλεσε και η συμμετοχή της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.  


Αγαπημένες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες, παρατεταμένα χειροκροτήματα και θερμά συγχαρητήρια συνέθεσαν το όμορφο μουσικό – εορταστικό σκηνικό, για τα 29 χρόνια δημιουργικής διαδρομής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης: «του πρώτου σε πανελλαδικό επίπεδο περιφερειακού ραδιοφώνου, που ιδρύθηκε και εξέπεμψε τον Μάρτιο του 1987. Ενός ραδιοφώνου,  με ποιοτικό μουσικό ύφος διαχρονικά, που επενδύει σταθερά στο τρίπτυχο «ενημέρωση – επικοινωνία – ψυχαγωγία και 29 χρόνια μετά συνεχίζει τη δημιουργική του διαδρομή» όπως τόνισε η Πρόεδρός του, Ροδή Ελευθεριάδου.


Επιπλέον, η κα Ελευθεριάδου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την στήριξή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφώνου και κυρίως τους εργαζόμενους που «καθημερινά, εδώ και έναν χρόνο, μας κρατούν συντροφιά από τη συχνότητα 95,3 fm», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά. Επίσης, για τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ευχαρίστησε τον Διευθυντή, Δημήτρη Κυριακού,  καθώς και τον μαέστρο της χορωδίας, Άρη Σκάρπα.


Ικανοποιημένος από την προετοιμασία, οργάνωση της μουσικής βραδιάς και ενθουσιασμένος από την συμμετοχή και τον παλμό του κοινού εμφανίστηκε ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος  συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε ότι σύντομα θα επιστρέψει στην Κατερίνη: «Θέλω να πω χρόνια πολλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του, αλλά και να συγχαρώ την Πρόεδρο, την αγαπημένη μου Ροδή Ελευθεριάδου», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Λιακόπουλος, οι εκπρόσωποι τον βουλευτών κ.Καστόρη και κα. Σκούφας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.


Στον επίλογο της βραδιάς,  η Ροδή Ελευθεριάδου, ευχαρίστησε τους χορηγούς της γιορτής και απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Στέφανο Κορκολή», επειδή, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο Στέφανος είναι μια γενναιόδωρη ψυχή, γεμάτη καλοσύνη, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας».